07 januari 2023

Från Amsterdam till England och Sverige

Michi var lika sned i morse, men hade inte alls lika ont. Nu kan han sätta sig ner och resa sig utan större problem. Skönt att se eftersom vi reser åt olika håll idag.


Vid halvtio lämnade jag hotellet och promenerade den korta sträckan till tågstationen för att ta mig tillbaka till Amsterdam Central. Tog några sista kort på staden med de roliga byggnaderna.



Kvart över elva tog jag tåg från Amsterdam till Bryssel. De hade så dåliga bagagehyllor och jag fick lyfta min tunga väska upp i midjehöjd till en hylla. Tack och lov störtade en man fram och hjälpte till.


Meningen var att man skulle lägga väskorna ovanför huvudet, något som skulle varit en omöjlighet.


Det var vackert att passera genom Holland med väderkvarnar och vattendrag. Precis som man tänker sig det.


I Bryssel fick jag gå igenom säkerhetskontroll för att komma in i den "engelska" delen. Här skulle allt bagage scannas och läggas på band, inklusive resväskan. Jag fick be om hjälp igen. Så här behöver man göra när man ska till Langkawi också, men då har de bandet i golvnivå så att man enkelt kan lägga på sina väskor.


Eurostar var en annan femma vad gäller bekvämlighet. Stora fack för väskorna, bekväma stolar och till och med en matbricka.


Vi rullade in på St Pancras station i London i tid och jag tog en taxi till Paddington Station. Fredrik kom och mötte mig och vi tog en matbit innan han skulle träffa vänner och jag åka ut till Maidenhead.


Det har varit tågstrejk - igen - här mellan den tredje och sjunde januari. Sista tåget till Maidenhead gick strax innan sex på kvällen och missade man det så fick man vackert vänta tills nästa morgon. Det är mycket strejker här. De har annonserat en ny strejk till 12 januari för tågen och sedan har NHS, dvs sjukvården, annonserat att de ska strejka vid sex olika tillfällen också... Det var skönt att kliva innanför dörren till vår lägenhet.


Michis resa hem gick också bra. Det enda problemet var att han inte kunde lyfta upp armarna tillräckligt högt när han skulle genom säkerhetskontrollen. Först lät de lite barska, men när de fick höra om hans onda rygg så blev de betydligt vänligare inställda. På Schippol sprang han på ett par av våra vänner, Magnus och Åsa. Liten värld!!


När han sedan landade på Landvetter så mötte han Peter och Joanne Karlsson som var på väg tillbaka till KL.


Otroligt så många oväntade personer vi stött på bara under denna lilla resa!