15 juli 2016

Graduation för Nur, lägenheter, Burger and Lobster

Igår hade vi varit på Tesco och handlat lite frukost. Fredrik har dock ingen kaffemaskin så det blev en kort promenad till Starbucks efteråt för att tillfredsställa behovet.



Vid ett var det dags att gå bort till Regent´s. Annas kompisar från den skolan gick ut idag och hade sin ceremoni i kyrkan med efterföljande mingel i trädgården vid skolan. På bilden är Anna, Julie, Fredrik, Nur, Charlotte och Annie.




Vi träffade också föräldrarna till flera av vännerna. Här är vi tillsammans med Nurs föräldrar och Julies mamma.



När mottagningen var över fick vi med oss Sandra för att titta på Annas och Nurs nya lägenhet. Anna fick nycklarna i morse och har nu några dagar på sig att flytta allt innan hon flyttar ut från Gloucester Place den 26 juli.



Här är Annas sovum. Vi möblerade snabbt om och satte sängen längs med fönstret och bokhyllan framför så att den skärmade av sängen lite. Rummet blev genast mycket större.



Badrummet är ett av de snyggaste vi sett hittills!




Kök och vardagsrum är i ett och väldigt fräscht! På söndag skall vi hjälpa henne att flytta hit en del saker.



Fredrik hade också lägenhetsvisningar idag. Han och Mateo har sagt upp sin lägenhet och kontraktet går ut den 26 augusti. Nu har de bara en dryg månad på sig att hitta något annat. Här i London fungerar det dock så att man får inte ha för lång tid kvar tills man skall flytta för lägenheterna går snabbt. Vi började med att titta på en lägenhet ganska nära Tottenham Court Road, dvs nära Annas jobb. Lägenheten var lite gammaldags med mycket trä. Enormt stor - 140 kvadratmeter för 950 pund i veckan, dvs samma pris per person som killarna betalar för sin lilla lägenhet på 60 kvadrat idag. Bara vardagsrummet var säkert närmare 50 kvadrat.



Tre sovrum i lite olika storlekar. Fredrik som nu har bott på kanske 6 kvadratmeter har första tjing att välja och master bedroom här var säkert på 25 kvadrat med anslutande badrum. Hela lägenheten hade tre badrum!




Stort kök med matbord även här.




Mäklaren Paul från Foxtons var en fransman som bott här i två år och pratade en underbar engelska med fransk brytning. En väldigt effektiv mäklare för en gångs skull, som tagit med nycklarna till ett par extra lägenheter ifall killarna ville titta på mer. Vi åkte vidare till Gloucester Place och tittade på två helt nyrenoverade lägenheter som var jättesnygga. Storleken var dock betydligt mindre och de var dessutom dyrare. Man lämnar ju också en rätt stor deposit för att täcka eventuella skador och städning. I en helt nyrenoverad lägenhet kommer ju varje skrapmärke att dras från depositen. I den förra lägenheten så var det lite slitet, men för tre killar som inte är jättepetiga så är ju det bättre. Det märks inte så mycket om det blir ett litet märke till.




Edward, Fredrik och Michi åkte vidare in till Oxford Circus då Fredrik behövde en ny kavaj till Annas examen imorgon. Jag promenerade hem en stund och vid halvsju sågs vi alla utanför Burger and Lobster. Michi ville gärna ha en öl. Vi var ju nu i Soho som är Londons största område för homosexuella. Anna och jag höll på att bryta ihop av skratt när Michi med bestämda steg gick in på Comptons och vi upptäckte att vi var de enda tjejerna på hela puben. Dessutom var veckans tema Army Fetisch så många var klädda i läderstövlar, lädervästar m.m. Vi kände det lite som att vi inte riktigt passade in - lite ovanlig känsla på en pub. Det var väldigt intressant i alla fall!




Middagen startades sedan med en enorm drink Anna beställde in som kom in med fem sugrör och skulle delas av alla.






Michi sken upp när maten kom in. Om det är något hela familjen är galna i så är det skaldjur och de portioner man får här är fantastiska. En hel hummer per person!






Efter maten tog Anna med oss till Vista rooftop bar så att även killarna fick se utsikten över London. Baren ligger på toppen av ett hotell alldeles vid Trafalgar Square.




Fredrik och Edward bestämde sig för en kväll på stan efteråt - lite Londonabstinens efter att ha varit borta en månad. Vi övriga åkte hem och sov sött.