09 mars 2010

Michi på fisketur bortom Taman Negara

Tidigt på morgonen den 26 februari landade Michis kollega, Anders Dison, i Malaysia och fick direkt följa med ut på äventyr. Michi skulle på fiskeresa med några kompisar.

Färden gick med buss från Kuala Lumpur till Taman Negara. Därefter följde en timmes båtfärd och sedan vandring genom djungeln i ytterligare 1,5 timme.

Michi fick en sticka i foten och Fredrik Krantz försökte sig på en liten operation, men det blev ändå läkarbesök och röntgen när de kommit hem.

Så här skönt var det att komma fram. Det brukar ju finnas lika mycket öl med, som övrig mat, all utrustning och vad som kan behövas, så jag tror inte att grabbarna behövde törsta ihjäl...

Så var det dags för det stora äventyret att börja. Innan resan hade de fått berättat för sig hur det varit förbjudet att fiska inne i djungeln under de senaste 20 åren, så nu kryllade det av fisk. Vid första stoppet hade dessutom guiderna slängt i fiskmat och floden hade bara kokat av fisk. Nu började den dock lysa med sin frånvaro...

Alla som var med delades upp två och två i båtarna, fick med sig var sin fiskeguide och så bar det ut på vattnet.

Till slut inträffade det alla hade väntat på. Martin Johnson bröt trenden och den första fisken var fångad. Alla kände vittring av de stora fångsterna som skulle komma.

Det gick väl så där bra. Väl hemkomna till lägret var det dags att krypa in i tältet för en liten siesta. De hade också fått höra hur kallt det kunde bli så alla hade med varma underställ m.m. Lite i onödan kunde konstateras, i alla fall för svenska vikingar.

Michi, Anders och Fredrik delade tält. Det var uppsatt i en lutning så varje morgon vaknade alla tre i en liten hög längst ner. Låter väl inte så jättebekvämt.

Så var det dags för en ny dag av fiske. Här kan vi se hur Michi planterat in lite smygreklam i form av Soft Touch-handskar, så ingen skadar sig :)

Guiderna hade burit med sig mängder av mat ut i djungeln och det smakade hur gott som helst efter en hel dag ute. Fisk kunde de ju tyvärr inte få till middag, för fångsterna uteblev...
Så var det dags på söndag förmiddag att efter ännu en strapatsrik fiskeresa packa ner allting och återvända till civilisationen. Två fiskar fick de totalt!!

Allt packades ner i båtarna och de började ta sig ner för forsarna igen. Nu var grabbarna lite tuffare och lämnade båtarna till guiderna och lade sig tillrätta i forsen och gled med.


Så var man tillbaka i Taman Negara igen och det var tid för en sista lunch innan det var dags att hoppa in i bussen igen för återfärd mot Kuala Lumpur. Tror att nästa fiskeresa redan är under planering och de verkar bli allt mer extrema...