09 november 2017

Dumplings hos Joanne och middag med Langkawivänner

Idag hade Swea kurs i att göra dumplings hemma hos vår kompis Joanne. Så otroligt roligt! Tolv tjejer samlades och fick laga mat.




Joanne hade redan förberett fyllningen med fläskfärs och massor av grönsaker.




Degen skulle rullas ut i tunna stavar. Sedan skulle man snurra ett kvarts varv varje gång man skar av en bit som sedan skulle tryckas till med handen. Därefter kavlade man ut degklumparna till små runda plattor som inte fick vara för tunna.




Man tog sedan en rund platta, lade på lite av fläskfärsen och veckade kanten och tryckte ihop den till en liten dumpling.




Sedan skulle man lägga alla dumplings runt i en stekpanna. Hälla på en matsked olja och vatten upp till hälften. Därefter på plattan med lock för att koka bort allt vatten.




Stekyta på en sida och ångkokta på den andra. Så goda!




Joanne hade sedan lagat massor med mat så att vi fick en hel lunchbuffet.



Det blev också efterrätt med grön cocosgele och lite annat.



På kvällen träffade vi Harry och Jhoanna med dotter på Souled Out. De var nere i KL för att fixa visum till Kina. Kul att träffa dem här!




Anna fick sin Apple Watch idag. Via Gartner har hon en fantastisk försäkring och de uppmanar verkligen till att man skall träna och leva ett bra liv. Nu fick hon köpa en Apple Watch som skall betalas över 12 eller om det var 24 månader. Du skaffar poäng genom att träna, äta rätt m.m. Om du kommer upp till en viss summa poäng varje månad så betalar du 0 kronor. Tränar du lite mindre kanske du får betala 50% av den totala kostnaden. Så bra!!




Fredrik och hans kompisar har nu blivit av med alla gamla heltäckningsmattor och fått in fint trägolv i lägenheten de hyr. Så mycket fräschare!



Det händer mycket den här veckan för oss alla :)