02 mars 2013

Rentokil borrar sönder vår vattenledning

Idag fick vi besök av Rentokil vilket motsvarar Anticimex hemma. De ska komma varannan vecka under ett år, men det blir väl inte riktigt det. Idag lade de ut åtta sådana här små boxar som vi undrade vad det var. Det var råttgift de lagt ut. Vi undrade ju genast om de sett spår av råttor inne, men det hade de inte som tur var.


Nu skulle de placera ut termitfällor. De har inte hittat några spår av termiter inne och då har de satt en speciell mätare på alla ställen där det är trä och maskinen kan spåra om något rör sig inne i träet. Det har dock varit säsong för flygande vita myror och häromdagen hade vi cirka en miljon som drunknat i poolen. Dessa små djur blir sedan till termiter. Läskigt! Nu skulle fällor placeras ut, med trä i, på tre meters avstånd från varandra.


Fällorna agnas sedan med trä och om två veckor kommer killarna tillbaka och kollar om det varit några termiter och käkat på träbitarna. Om så är fallet kommer de att stoppa ner gift i stället.


Pappa verkar ha anpassat sig väl till livet och sitta avkopplad när det springer massor av folk runt omkring och jobbar :)


Termitfällorna borrades ner och när killarna från Rentokil kommit till framsidan av huset vid entrédörren så kom de till Michi och bad att han skulle komma med dem. Då hade de lyckats borra hål i vår vattenledning. Det var ju inte direkt så att de erbjöd sig att fixa hjälp och laga den utan istället tyckte de att de var klara och åkte därifrån...


Som tur var så var D där och kunde ordna fram killar som på en timme hade fixat röret så att det funkade igen! Imponerande snabbt. Dessutom slapp vi betala något - ännu bättre service :)


Pappa och jag åkte in till Kuah för att fixa lite saker. Bland annat blev det äntligen en ny fläkt till Fredriks rum när det konstaterats att den gamla inte gick att laga. De kommer imorgon bitti klockan tio och installerar den. Älskar denna snabba service överallt!


På kvällen anordnade vi sedan en liten whiskeyprovning med tre olika sorters whiskey. Inte helt lätt. Fredrik fick servera och vi andra tre provsmaka. Ingen fick alla rätt.


Vi åt sedan middag hemma. Hade först varit bjudna till Katie och Jonathan på en drink, men gick sedan hem och grillade. Mysigt att äta hemma i huset ibland. Det är ju så lätt att gå ut och äta, men skönt att vara kvar hemma ibland också.


Underbart att det är varmt så man kan sitta ute. På kvällen är det lite svalare och det fläktar från havet. Nu har vi beställt fogging en gång i månaden också så att vi kan bli av med alla mygg. Det är inte så farligt, men jag är inte rätt person att bedöma det eftersom jag så sällan blir biten. Nu kan alla andra snart slippa små stick också :)