06 september 2012

Till Esher och Oxford Street

Andra dagen för Anna på skolan var det fler aktiviteter att gå på, så jag hade kontaktat Malin Blomgren-Eriksson som bodde i KL under några år och nu, helt nyligen, har flyttat till London med sin familj. Hon bor ute i Esher, vilket uttalas "i-shör" och inget annat :) Jag blev hembjuden till henne så jag stack iväg från mitt hotell vid 11-tiden och tog mig till Victoria Station med tunnelbanan. Här fick jag köpa en tågbiljett och sedan åka med pendeltåg en halvtimme.


Man skulle ta tåget mot Woking och stationerna dundrade förbi en efter en: Waterloo station, Vauxhall, Clapham Junction, Earlsfield, Wimbledon, Surbiton och slutligen:


Malin kom och hämtade upp mig på stationen och vi åkte hem till deras fina hus. Det såg typiskt engelskt ut på utsidan, men var ljust och luftigt inuti med badrum i varje sovrum precis som i Malaysia.


Malin parkerade sig efter en rundvisning i köket där det tillagades tortellini med sallad.


Det var fantastiskt fint väder så vi kunde sitta ute i trädgården och äta. De som byggt huset måste älska Asien för staketet runt hela gräsmattan var gjort av bambu och det fanns flera palmer planterade i trädgården!


Efter den goda lunchen åkte vi iväg till barnens skola. Det här är också en internationell skola som följer amerikanskt curriculum. De hade en helt fantastisk träningsanläggning och enorma utrymmen både inomhus och utomhus för att utöva sport!


Strax innan fyra tog jag tåget tillbaka till centrala London och åkte sedan bort till Annas skola. Hon höll på att logga in sig på massor av sidor på datorn efter att ha varit på information hela dagen och fått mängder med tips.


Vi tog sedan tunnelbanan in till Oxford Circus för att titta omkring lite på Oxford Street.


Annas lycka var total när hon fick syn på en gigantisk Topshop-butik på andra sidan gatan från tunnelbanan. Att priserna dessutom var hälften av vad de är hemma gjorde ju inte saken sämre. 


Tro det eller ej, men trots mycket botaniserande och provande kom vi ut tomhänta.


Vi gick en ordentlig promenad på Oxford Street, som är väldigt lång! Lite möra i benen kom vi fram till Primark som säljer mycket kläder till låga priser, men det var så mycket folk och så mycket saker så vi orkade inte riktigt. Vände på nosen och gick tillbaka en bit för att hitta någonstans att äta middag.


Till slut hamnade vi en restaurang som tillhör en kedja, och den hette Angus Steakhous. Det blev varsin god köttbit och ett glas rött. Supertrevlig personal. Mannen som serverade oss lät som om han kom från Ryssland. Nästan överallt hör man olika brytningar och knappt någon verkar komma från England... Borde ju båda gott för Anna att kunna skaffa sig något jobb här.


Möra till kropp och själ stapplade vi så iväg till tunnelbanestationen Bond Street precis brevid och åkte hem. Jag följde Anna hem och promenerade sedan tillbaka till mitt hotell. Riktigt skönt med en promenad efter middagen. Imorgon är det bankbesök och lite annat fix som gäller.