08 november 2012

Swealunch och Sverigebesök

Onsdagen försvann snabbt med bland annat en mysig sushilunch med Jeanette, Eva, Karin och Helene. Michi var hemma igen och alla var på plats. Skönt med en lite lugnare dag :)

På torsdagen var det dags för en Swea-lunch igen. Ingrid Richer, som har mycket franska vänner, kände till en restaurang som hette Croisette som ligger i ett condo i Bangsar och serverar fransk husmanskost. Här hade hon bokat dagens lunch. Vi blev 15 Sweor som träffades. 


Det blev en förrätt med cous-cous...


...och coq au vin till varmrätt följt av en chokladmousse.


På kvällen fick vi besök av en affärsbekant till Michi, Lembit Unt och hans fru Lotte. De har lägenhet i Phuket och hade bokat in ett besök några dagar i KL över Lottes födelsedag.


Det blev en trevlig kväll med nygamla bekantskaper!

Arbetet går framåt

Just nu känns det som om vi håller på med byggprojekt överallt. Fick förslaget från Jeanette att vi borde ha en konsultfirma vad gäller fastighetsköp och renoveringar för att hjälpa andra utlänningar som vill köpa här och tanken är egentligen rätt god. Efter alla år här har vi samlat på oss både rätt mycket erfarenhet och goda kontakter. 

Var idag uppe och kollade till Almaspurilägenheten och alla golv är nu lagda och klara och det är bara rengöring som återstår. Golvläggaren som vi använt verkar väldigt bra. Förutom att alla golv ser jättefina ut så har han också målat alla väggar och lackat om balkonggolvet så att det skall se snyggt ut! Får tillbaka nycklarna i början på nästa vecka. Ett projekt vi kan bocka av :)



Michi har kämpat vidare på Langkawi. Medan övriga byggkillar höll på med väggar lite här och var så var Michi ute och återanvände lite stenar som blivit över på tomten och byggde en gång runt vår utedusch till baksidan där panelen sitter för att sköta poolen. Nu behöver man inte vara rädd att trampa på vassa växter eller små läskiga kryp.


Inomhus började öppningen till tvättstugan bli så stor att det faktiskt gick att gå in där. De kommer ju inte hinna klart med dörrpost och så, men en bra bit på väg nu i alla fall.


Ytterdörren som fanns är nu ett minne blott och det är bara lite färg som saknas.


D som hjälper oss är arkitekt och byggansvarig för hotellet Datais nya utbyggnad av sex eller åtta hus. Han tog med Michi upp för att visa sitt projekt och Michi var riktigt imponerad. Varje villa är på 300 kvadrat och kostar 2.000 USD per natt att hyra. Kanske inte riktigt vad man tycker man vill lägga på en hotellnatt, men de verkar ha kunder till det.






Själv var jag på Zumba igen. Extremt roligt! Försöker nu hålla på att gå åtminstone 10.000 steg per dag och på ett Zumbapass kommer man upp i dryga 6.000 så det är bra! När jag var klar med träningen åkte jag till Bangsar Village 2 för att äta lunch med en svensk tjej som bor här. Vi har varit med i Swea tillsammans i flera år, men aldrig umgåtts så när jag fick frågan om vi skulle äta lunch kändes det jätteroligt. Trevligt när man kan upptäcka nya vänner efter flera år :)

På eftermiddagen var det sedan dags för terminens Parent Teacher Conference. Tidare skulle jag springa runt och prata med åtta lärare för varje barn, men nu var det ju bara Fredrik det gällde så det kändes väldigt lugnt. Han har så bra betyg också så det finns ju inte jättemycket att prata med lärarna om, men jag tycker det är kul att träffa dem och hälsa på alla. Fredrik var med också och verkar ha väldigt bra kontakt med sina lärare.

Fredrik har ju ställt upp på skolan för att träffa en liten kille som går i fyran där föräldrarna skilt sig och pappan inte har kontakt med sina barn. Fick följande mail från Gin Tan som jobbar administrativt för Elementary School. Ibland blir man extra glad och stolt!


Dear Mr. and Mrs. Cederkvist,

I am writing with admiration for your son Fredrik.  Fredrik volunteered to be a “Big Brother” to a fourth grader, Nadir, at MKIS and it has been going so well!  Fredrik has built an excellent relationship with Nadir and it is amazing to see how Nadir lights up when Fredrik is around.  It is clear that Nadir looks up to Fredrik and I cannot think of a better role model!

Fredrik is truly an Involved Citizen who shows care and concern for others.  It is just wonderful to see students like your son at MKIS!  

Regards,
Gin Tan

Tänker ibland på hur busig han var när han var liten och hur vi ibland fick träffa rektorn och studievägledaren. Det får man ju i och för sig göra här om man har kastat ett suddigummi på lektionen så det var ju inga jätteallvarliga saker, men ändå. Tur att de busar av sig när de är små istället för nu. Svårare att ta en kille på dryga 1,70 i örat :)