28 december 2011

Annandag jul


Annandag jul var en dag full av fika. Anna och Fredrik hade ju sovit hemma hos farfar och åkte sedan vid elvatiden till Allum för att handla kläder inför skidresan nu när rean börjat. Michi och jag tog oss upp till Monica och Anders Stenman och fick kaffe och nygjorda Mozartkulor. Deras son Joakim, som gick i Annas klass, har också ett brinnande musikintresse och tänker försöka fortsätta med detta på universitetet, eventuellt i Boston. Kul när barnen är så målmedvetna!



Efter att ha hämtat upp Anna och Fredrik med massor av shoppingkassar på Allum så åkte vi hem till kusin Janne med familj.




Det blev fika igen och Anna och Michi glufsade i sig clementiner för det vilda.




Janne höll på och fotade lika mycket som jag :)




Fick se Johan och Linnea på DVD också när de åkte konståkning och de var jätteduktiga. En social dag avslutades med kinesmat från Lerum och filmen Hanna, som var otroligt dålig. Kinesmaten gjorde mig och Anna magsjuka dessutom så ingen bra avslutning denna dag...

Juldagen med fika i Haga

Juldagen hade vi inget inbokat och bestämde oss efter en slö morgon för att åka in till stan och se om vi kunde ta en fika någonstans. Först tänkte vi pröva Drottning Kristinas Jaktslott men det var stängt som det mesta annat denna dag.


Till slut åkte vi till Haga där det brukar finnas något öppet, promenerade runt och visade barnen var vi bodde när vii flyttade ihop - Husargatan 20 -  och gick sedan till kaféet på hörnan med de gigantiska bullarna.


  
Vädret som var grått och fuktigt lockade också fram begäret efter varm choklad.


  
Efter en liten stund kom också Angelika och Stanley dit så det blev en riktig släktträff!




Barnen följde sedan med dem hem till farfar för att ha en filmkväll och vi skrattade gott när vi såg fotona på godisskålen de lade upp på Facebook. Helt enorm. Michi och jag åkte och handlade och lagade till en god middag hemma och tände i öppna spisen för första gången vi kom hem. Mys!