04 maj 2016

Lunch med Jessika och Kungamingel

Jessika tog idag med mig, Helen och Madeleine till en restaurang som heter Dewakan och ligger i Shah Alam. Först trodde jag det var en restaurang där elever fick träna, men det visade sig att de som jobbade här redan gått ut universitetet och lärt sig allt om livsmedel och matlagning och nu jobbade kvar på universitetsområdet. Restaurangen har affärslunch och fine dining-middagar.



Vi fick in massa smårätter innan själva lunchen. Här var tillplattad broccoli som var som små chips och serverades med en lite salt sås. Allt såg väldigt spännande ut. Vi fick in ytterligare två små aptitretare innan det var dags för förrätten.




Jag hade tagit en förrätt med svamp som serverades med en currydressing, olika blad och en gurkblomma!




Det blev sedan anka med sås gjord på rödbeta samt en rödbeta fylld med kastanjepuré.


Till efterrätt blev det mullbär med vit choklad. Det blev en fantastiskt god och trevlig lunch!




När jag kom hem låg ett paket från DHL och väntade på mig. Kunde det vara...



Ja, det var det! Från RHB hade det nu kommit en iPad mini 4. Helt otroligt!!!




Vi fick meddelande från Fredrik idag att han fått så höga betyg så att han hamnat på Dean´s list. Man får dels ett intyg och dels sätts listan upp på skolan vid rektorns kontor som ett erkännande. Man blir stolt! På kvällen hade både Michi och jag fått varsin personlig inbjudan från Svenska Ambassaden att bland 100 inbjudna gäster få komma på en mingelkväll med det svenska kungaparet. De var i Asien för att berätta om World Childhood Foundation och träffa näringslivet för att få hjälp. Vi fick gå in och skaka hand med dem. Man känner sig rätt stolt över att vara svensk. Kvinnan i vitt är tydligen någon malaysisk supermodell.




Svenske Darin var också med på minglet. Tur att det var en annan tjej med på kalaset som kunde med och gå fram och ta ett kort!




Vår ambassadör Bengt Carlsson höll ett kort tal och berättade om den stora konferensen som skall vara imorgon.




Bra att vara kort, för jag stod långt fram nära vårt svenska kungapar. Lite spännande :)



Kvinnan i rosa är Marina Mahatir, dotter till den store presidenten här för några år sedan. Hon är väldigt kontroversiell och klagar på mycket i landet, men får hållas på grund av vem hon är. Annars kan folk tystas ner rätt effektivt.




Vi hade också besök av den kände skodesignern, Jimmy Choo.




Det bjöds på vin och champagne och små godsaker, men när kungaparet gått så var vi rätt hungriga. Vi bestämde träff med Anna på B-Lab och de såg lite förvånade ut när Michi kom i slips och kostym och jag i snygg klänning och undrade var vi varit.



Vilka upplevelser vi får vara med om. Knappt man tror att det är sant ibland!