27 januari 2021

Vattenläcka i KL och första försäljningen på Amazon

Trädgårdsmästaren var här idag och påbörjade arbetet med att ta ner ett av våra höga träd. Det är så högt så vi ser det inte längre. Istället skall vi plantera de två avsågade frangipaniträden nedanför.


Idag fick vi lite chockerande besked. Våra grannar, Sunandhini och Pattu, hade hört ljud som av vatten när de promenerade utanför condot. De hade anmält det till kontoret, men ingen hade lyckats hitta något. Idag hjälpte de management att gå in i vår lägenhet. Två rör hade brustit och vattnet rann som ett vattenfall från taket. Hela innertaket hade blivit så tungt så det hade fallit in. Nu är i alla fall vattnet avstängt och Sunandhini och hennes maid har städat upp allt. På fredag kommer en rörmokare dit och kollar på hur det skall fixas. Helt otroligt att jag åkte hem söndagen innan Malaysia stängdes ner, hämtade lite saker, men framförallt för att ge en extranyckel till våra grannar. Som om det vore meningen!



När läget väl var under kontroll så åkte Thelma och jag iväg för att handla. Man får åka två personer till mataffär, apotek eller sjukhus. Det känns nästan som om man smiter ut.


Fick sedan en lat eftermiddag vid poolen idag igen. Imorgon kommer arbetarna tillbaka för att bygga muren. Bäst att passa på! Det blev många telefonsamtal idag också. Framförallt för att tacka Sunandhini för ett fantastiskt arbete. Pratade med pappa, som varje dag, och sedan med Helene, som oftast på onsdagar när hon är ledig. Alltid lika roligt! Michi hade en liten afterwork med Pattu och Thivanka. Det blev också Facetime med både Anna och Fredrik.


Denna kväll firade vi med champagne, eller en italiensk motsvarighet som kallas Franciacorta. Efter många månaders arbete finns nu Soft Touch´s handskar uppe på Amazon i Tyskland och första ordern kom in i morse. En ny epok!!!


Så roligt när hårt arbete för så många slutligen ger ett positivt resultat. Väl värt att fira!