05 augusti 2011

Los Angeles 4-14 augusti, dag 2

Vaknade tjugo över fyra i morse helt klarvaken. Jippi för tidsomställningar! Lyckades i alla fall somna om efter ett litet tag. Vi gick upp vid halvnio och tog taxi bort till Farmers Market och The Groove, som vi blivit tipsade om av en Swea som var i KL på världsmötet. Det är verkligen som alla sagt här, att kommunikationer finns det knappt vad gäller metro och bussar.

Farmers Market var ett jättemysigt ställe med mängder av stånd som serverade mat, små affärer, fruktstånd och mycket mer. Allt utomhus.

Vi passade på att äta frukost där på ett litet franskt kafé med filippinsk personal. Cappucino och en varm macka gjorde susen.

Med lite mat i magen promenerade vi sedan bort till The Groove. Anna var helt lyrisk. Vår kära dotter gillar att shoppa och här låg alla de butiker hon älskar. Att dollarn dessutom är låg så att det nästan är halva priset till och med mot Malaysia gjorde även hennes mamma glad. Efter att ha avverkat Forever 21, HM m.fl. så kastade vi oss in på Victoria´s Secret. Äntligen kunde Anna få handla storlekar som de inte har ens i Malaysia. Snyggt och till bra priser dessuom. Expediterna så lite väl nöjda ut när vi gick, förstår inte varför...

Området The Grove är ett butiksområde uppbyggt på ett område med ett femtiotal butiker. Vi var väl inne i de flesta. Abercrombie and Fitch vill Anna titta i men de hade ett väldigt skumt koncept på många sätt. När man kom in i butiken var det nästan helt mörkt, och bara små spotlights lyste upp kläder här och där. Vi gick snabbt ut igen.

Lite möra i benen satte vi oss på en liten mysig uteservering. En kall Bud Light ställdes lockande framför mig.

Vi var inte jättehungriga utan beställde in en ostbricka att dela på. Som vanligt skrattade vi när maten kom in för portionerna är att alltid för två.

Tillbaka på eftermiddagen var vi mätta på shopping och bestämde oss för att göra det mest turistiska av allt i Hollywood - En busstur till kändisars hem. Till priset av 30 USD fick vi en guidad rundtur i buss under två timmar. Första stoppet var uppe på Hollywood Hills där vi fick en fantastisk vy över Los Angeles.

Härifrån kunde vi också se den berömda Hollywood skylten.

Några av våra medresenärer hjälpte till så vi kunde komma med på kort båda två.

Så lämnade vi Hollywood, kom till West Hollywood för att till slut hamna i berömda Beverly Hills.

Ett stort antal hem till kändisar visades och även hus där kändisar tidigare bott. Vi åkte förbi Phil Collins, David Beckham, Christina Aguilera bara för att nämna några. Lite roligt måste vi erkänna att det var! Vädret här är varmt på dagarna, mellan 28-30 grader, men så fort solen går ner blir det riktigt kyligt. Efter två timmar på den öppna bussen var vi riktigt nerkylda. När vi gick av bussen skulle man sedan betala dricks, 8 USD stod det på en skylt i bussen. Här har man inget val och det känns som om det skulle vara bättre att all denna dricks överallt var inbakad i priset.

Väl av bussen gick vi förbi en affär som hette Stuff a bear. En helt underbar affär där man gör sin egen nallebjörn. Man väljer kropp, fyller den, stoppar i ljud och hjärta, klär den och namnger den. Vi var tvungna att gå in och titta hur det funkade. Verkligen en kul idé!

På kvällen idag var vi lite piggare och efter att ha varit hemma och tagit på lite varmare kläder så bar det av till Hard Rock Café som ligger nästan tvärs över gatan från vårt hotell. Nu provar vi allt amerikanskt! Anna köpte givetvis en t-shirt med Hard Rock Hollywod.

Det blev deras goda revben till middag för mig och Anna tog en stek som nästan kröp iväg från tallriken. Jättegott!

Ordentligt trötta stapplade vi iväg till hotellet vid halvelva och somnade sedan snabbt och gott. Det är intensiva dagar och vi får passa på innan Anna skall till UCLA på söndag!