04 maj 2013

Maglagning hos Jessika och Ingvar

Idag var det dags för vår andra matlagningskväll och denna gång var vi hemma hos Jessika och Ingvar i Bukit Tunku. Med var också Hans och Ann-Charlotte och deras dotter Amanda samt Helene och Ola. Vi hade blivit uppdelade i lag denna gång och på min lott hamnade att göra efterrätt med Ola. Ett jättetrevligt sätt att lära känna varandra.


Ingvar och Amanda höll på och fixade olika drinkar medan vi lagade mat.


Ann-Charlotte och Michi stod för förrätten som var ärtsoppa på gröna ärtor samt knäckebröd, egenhändigt bakat. De ser rätt stolta ut och med all rätt :)


Så här god blev förrätten.


Varmrätten gjordes av Hans och Helene och de hade rätt mycket att stå i. Det var laxbullar samt kycklingbullar med olika kryddblandningar i, bland annat koriander. Detta serverades tillsammans med ett potatismos med mycket bitar i. Gott!


Ola och jag fixade en citronglass som serverades med en choklad och kolakaka som Jessika förberett.


Så här gott såg det ut. Nu började vi närma oss viss komakänsla.


Helene och jag fick oss ett gott skratt när vi såg Jessika fixa med kaffemaskinen. Den var nog nästan helt ny och eftersom hon inte dricker kaffe själv så hade hon inte använt den så många gånger. Det krävdes stor koncentration.


Det blev en riktigt trevlig kväll och nästa gång är det vår tur att vara värdar. Får väl komma på någon mat från västkusten då kanske...