12 mars 2020

Dags att resa igen

Sista spanskalektionen innan resan i morse och sedan en tur in till 1 Utama. Hem igen och fixa packningen. Det har varit så mycket det sista så det såg ut som ett bombnedslag hemma.


Strax innan åtta var det så dags att ge sig iväg till flygplatsen.


Alla nyheter som kommer nu handlar om coronaviruset. Nu har göteborgsvarvet ställts in och med tanke på hur många tusen personer som springer så är det väl förnuftigt.


Rätt mycket folk på flygplatsen och planet till Amsterdam skall vara i princip fullt sade de när jag checkade in. Loungen var dock väldigt tom.


Malaysia stänger nu sina gränser för folk som kommer från dessa länder. Vad händer i världen?!


Jag var beredd för flygningen och det kändes skönt.


Kunde konstatera att det är stor skillnad på asiater och västerlänningar när man flyger.  Nästan alla asiater och jag hade mask och INGA andra västerlänningar. Så olika man är. Visst är mask mer vanligt i Asien, men i dessa tider kan man tycka att alla skulle göra allt de kan för att skydda sig.


Hade en fantastisk tur på planet. Längst ut på min rad satt en stackars kille med gipsad fot. Sedan kom ingen mer. Killen med foten kunde knappt röra sig så jag kund smyga mig ner på tre säten och sova. Hur skönt som helst!


Min spansklärare hade berättat att Madrid skulle sättas i karantän och att nästan allt toalettpapper var slut. Jag berättade det för Michi som fortfarande var i Holland. Han hade lämnat ut alla sina prover och gick till en affär och köpte 2 paket med åtta rullar i vardera som han nu tog med ner till San Pedro.


Klockan åtta på kvällen var det dags för honom att sätta sig på planet ner till Spanien och åka till lägenheten. Vi skulle ju få tre dagar tillsammans men nu blir det bara två då KLM bokat om min biljett flera gånger...


Ser fram emot att komma ner till San Pedro i morgon.