28 juni 2018

Äntligen till San Pedro de Alcantara

Igår blev det inte en enda bild tagen. Michi och Anna jobbade och jag åkte från Rörtången till Lerum för att tvätta och packa om. På kvällen körde Michi Anna till Landvetter och hämtade upp Sohail från Pakistan som skall vara här en dryg vecka. Han skall bo hos oss två nätter nu. Det är myckett besök och mycket sängar som skall bäddas. Fixade i ordning två på landet för Sohail och Magnus som kommer ut på måndag samtidigt som vi kommer tillbaka från Spanien. Nu är allt lätt hysteriskt och det gäller att hålla koll på logistiken.

Så var stunden inne att resa till Malaga och San Pedro för att se vår nyinköpta lägenhet. Idag är det tillträde och vi skall bo där ikväll. 


Tog KLM till Amsterdam redan 6.10 för att sedan landa i Malaga klockan två,  två timmar försenad med ett Transaviaplan. 


Gick till Avis och hämtade ut hyrbilen. Verkligen en bil i min färgsmak :)



Kopplade in GPS:en och åkte direkt till Ikea som låg fem minuter från flygplatsen. Försökte köpa allt till ett kök. Det blir spännande att packa upp sedan och se vad som saknas. 


Det blev i alla fall en fullastad vagn med köksgrejer, sängkläder m.m.


Från Ikea körde jag till Centro Commercial där jag träffade Jenny Ström och Helena Johansson på advokatbyrån Porras & Ström. Det visade sig att Helena bott granne med och var nära kompis med mina sysslingar i Sjövik. Återigen, världen är liten. Nästa stopp blev till slut lägenheten. Skrattade när jag väl körde ner i garaget i San Pedro-huset. Det är två platser som det är tänkt, men det får nog vara väldigt små bilar. Det är pelare precis brevid också så man får vara väldigt försiktig.



Gick så klart direkt ut på balkongen och det var otroligt fint med hela medelhavet nedanför.


Åt andra hållet ligger stan med affär och restauranger inom tvåhundra meters avstånd. 


Fyra sovrum finns och ägarna hade lämnat möbler och till och med sängkläder.

  

Tre sovrum uppe varav ett är större med eget badrum till.


Köket var stort, ljust och med matgrupp på plats.


Härligt vardagsrum med två olika rum i fil.


Öppen spis som går både inne och ute som en rolig detalj.



Gick iväg och handlade och det blev två stora flaskor öl till Michi som landar sent i natt.



Köket är otroligt väl planerat och skåp och lådor finns i mängder. Köksö är också alltid trevligt om man är några stycken som lagar mat tillsammans. Svenskar har ju en benägenhet att hamna i köket. 


Tog mig en promenad runt på stan för att se vad som finns omkring oss. Här är vårt hus utifrån. Vår våning är ovanför den blå markisen och hela vägen runt med altan på tre sidor.


Bara tvärs över gatan ligger en stor och välsorterad mataffär.


Promenerade bort till kyrktorget som håller på och renoveras för att sedan bli en marknads- och restaurangplats.



Uteserveringar fanns i varje gathörn där jag gick. Känns helt rätt!



Stannade till sist på en liten tapasbar alldeles nära där vi köpt. Tapas, ett glas rosévin och en kall öl kostade 10 Euro. Gratis! 


Dags att gå och lägga sig i vår nybäddade säng.  


Michi skall landa strax innan ett i natt men det verkar som om planet är försenat. Tur att vi bokat en taxi till honom så att jag inte behöver köra dit mitt i natten!