07 september 2013

Spännande dag på Langkawi - med vänner och ovänner

Vaknade flera gånger i natt av ylande hundar i vår trädgård. Jag fick gå ut på balkongen ett par gånger och hojta till så att de blev rädda och sprang iväg. En satt på vår garageinfart och lät som en varg. När jag gick ner en gång var det kanske nio hundar på vår tomt som sprang in i djungeln. De är väldigt rädda så de springer så fort man visar sig, vilket ju är bra. Det blev sedan en skön frukost under tak för det duggade lite ute.

Min första uppgift idag var att gå och prata med våra grannar Andy och Mandi Moss. De har hittills inte betalt vare sig vakter eller trädgårdsskötsel. Jag fick idag höra en lång historia varför de inte skulle betala. De tycker servicen är för dålig. Det känns ju lite konstigt när alla andra betalt i förskott, så ska de komma i efterskott, klaga och inte betala. Jag undrade varför de inte betalt i december som de lovat och fick då höra om familjetragedier och annat de tyvärr inte kunde berätta om, men som hindrat dem från att göra något under fem månader. Säkert...!!! Idiot är ett ord man kan använda om såna personer. Så irriterande!


Åkte i alla fall ner till stranden för att prata med en restaurang inför Michis födelsedag. Gick sedan ner till stranden och det var sånt högvatten så det nästan inte fanns någon strand. Fick idag också höra att Oasis nu tyvärr tas över till hälften av malaysier så restaurangen krymper betydligt.


Idag blev det lunch på Red Tomato. När jag satte mig där fick jag syn på Jeanettes granne i Almaspuri :)


Salladerna här är bland de fräschaste jag ätit och tyskan som äger restaurangen slår sig gärna ner och pratar bort en stund. Roligt när man kommer dit själv.


På kvällen var jag inbjuden till Liz och Pete på inflyttningsparty i villa 1. De hade varit ute på en pub häromkvällen och trodde sig ha mött Eric Clapton och bjöd in honom. Mannen de bjudit kom förvisso - men det var inte Eric Clapton. Möjligen en look-alike-kopia.


Våra amerikanska grannar Richard och Kay var också på plats. De är jättegulliga och bor i villa 3.


Rätt som det var dök Nasha upp med dottern Sarah, samt en japansk väninna, Ryoko, som visade sig vara den som äger de fina seglingsyachterna här på Langkawi. De stannade på lite öl och drinkar och mycket prat. Det blev en riktigt mysig tjejkväll som avslutning på denna dagen.