13 augusti 2022

En dag i Maidenhead och middag från Maldiverna

Har börjat köra Kari Pearces träningsprogram igen. För några år sedan körde jag bara magmuskler en månad men nu har hon kommit med ett program för hela kroppen som är 21 minuter fem gånger i veckan. Med tanke på att hon vunnit titeln "världens mest vältränade kvinna" fem gånger så bör hon väl veta vad hon gör. Det är i alla fall helt galet jobbigt! När det var dags för lunch gick pappa och jag ut på en promenad och stannade på Coppa Club och åt varsin Caesarsallad vid vattnet.


Vi promenerade sedan till den italienska affären och köpte lite mer ost. En av de jag köpte sist var otroligt god. Vi skulle sedan stanna och ta en glass och när det inte fanns reste vi oss snabbt och gick. Kvar låg pappas keps. Som tur var så fanns den kvar när jag sprang tillbaka. Tror båda var lite trötta av värmen. Inomhus är det 33 grader. Rätt jobbigt faktiskt. Här finns ju ingen aircon som i Malaysia och Spanien.


Vi passerade en antikvitetsaffär och där hade de denna fina vinlåda och priset var nedsatt till två pund. Jag slog till direkt. Tycker de är så fina!


På kvällen var vi hembjudna till Anna och Erik. Nur fixade maldiviansk middag ikväll. Hur gott som helst! Tonfisk på olika sätt samt en currykyckling.


På Maldiverna äts det mycket tonfisk, helst gulfenad tonfisk. Nur gör allt från scratch. Här är ingredienserna för att göra en egen currypasta till alla såser. Imponerande!





Fredrik skulle på kräftskiva idag och hans kompis från Göteborg, William, åkte till en fiskmarknad och köpte havskräftor som de sedan kokade hemma. Det skall bli spännande att hör hur de blev!


Michi hade morgonen för sig själv på Rörtången i väntan på Tobbe och passade då på att göra sin favoritsak - frosta av frysen. Nu är alla fina!


Nu blir det killhelg med mycket båtåkande och god mat.