08 februari 2012

Promenad i Kowloon och sushimiddag

Efter gårdagen var vi lite sega och bestämde oss för att ta en lugn och mysig dag och promenera runt i Hongkong och äta en sen frukost. Vi hade nu fått veta att det inte fanns några platser i loppet och tog istället tunnelbanan över till Kowloon, där vi alltid bodde förr när vi kom till Hongkong. Så mycket nytt har byggts och mycket ser helt annorlunda ut. Vi hittade ett mysigt ställe för frukost!



På vägen tillbaka till Hongkong Island bestämde vi oss för att ta Star Ferry. Som göteborgare har ju vatten och båtar alltid en speciell dragningskraft!




Efter en liten siesta för Michi och lite läsning i den senaste Liza Marklund för mig, var det dags att sticka ut på stan igen och träffa Lindellarna på The Peak i Soho. Det har varit rätt kallt, i alla fall för oss Malaysiabor, med cirka 12-15 grader ute. När vi kom till The Peak så serverade de gluhwein, vilket kändes helt rätt att värma upp sig med!




Därifrån promenerade vi sedan till en japansk sushirestaurang där man betalade 200 HKD för allt man åt inklusive all dricka. Väldigt bra pris och väldigt gott. Det hade aldrig gått att hitta den restaurangen själv. Den hette Izakaya Daikichi och låg på andra våningen  på 52-54 Wellingong Street, vid Central. Det var helt fullt, vilket man kan förstå och det gällde att reservera bord innan.




Väl där fick man ett gigantiskt block med mängder av blad i kanske tio olika färger. På varje blad, som innehöll olika typer av japanska rätter, så skulle man fylla i hur många man ville ha av varje sort. Bladen lämnades sedan till servitrisen och sedan började rätterna strömma in. 




Det var väldigt roligt att även Maria och Marcus hängde med ut. Vi har ju inte träffat dem på ett bra tag nu och de är båda två hur trevliga som helst, precis som sina föräldrar :)




Så här fint kom maten in och vi var som gräshoppor - det sade bara svisch, så var det tomt på faten.




Efter en fantastiskt trevlig kväll tackade vi för oss och tog taxi tillbaka till L´Hotel igen.