11 april 2012

Anna och Anki till Beijing, 31 mars - 4 april, del 2

Den andra april bar det av ut på stan igen. Anna älskar ju skor och hade sett att Asiens största Steve Madden-butik skulle ligga i Sanlitun vid Ya-Chow market. När vi kom dit var besvikelsen stor för det var stängt för renovering. Vi åkte också denna morgon till en smyckesmarknad för att hitta lite material till mina halsband. Lunch blev det i Sanlitun.



I väntan på bilen utanför blev det lite tillfällen för foton :)




Här är Anna med en ny jacka, en ny väska och nya stövlar...




Efter diverse jagande runt i Beijing efter en annan Steve Madden-butik fick vi ge upp. Alla var stängda eller hade flyttat och de som satt vid informationsdisken i de olika shoppingcentren visste ingenting. Engelskan är väldigt begränsad här!


På kvällen träffade vi Anna och Thea Nygren. Först möttes vi på en bar i ett fräckt hotell, Opposite House Hotel, i Sanlitun, där kronprinsessan Victoria och Daniel bodde när de var på besök här. Vi skrattade gott åt låsen på toaletterna för de var väldigt komplicerade och när man väl låst lämnade de en glipa på några centimeter. Det gällde att inte ha bråttom när man kom hit :)




Efter drinken gick vi till en jättetrevlig Teppanyakirestaurang. Här betalade man 170 kronor per person och sedan ingick allt från menyn, även dricka.




Anna och Thea tyckte det var hur mysigt som helst att ses igen. De var jättebra kompisar här, men 2007 flyttade Thea med familj till Beijing. De har dock varit duktiga på att hålla kontakten!




Även vi mammor tyckte det var roligt att ses, alla före detta KL-bor. Tur man kan hitta varandra runt om i världen och ses ibland!




Efter en god middag bar det av hem igen. Alltid lika roligt att träffa "gamla" vänner!