21 december 2013

Fredrik kommer hem och julbord på Rörtången

Äntligen var det dags att få hem Fredrik! Han fick stanna kvar i KL för han hade alla sina sluttentor för den här terminen. Igår satte han sig i alla fall på planet. En timme försenat landade det i Amsterdam, men som tur var hade han en timme ändå, fick snabba sig lite men hann med nästa plan till Göteborg. Skönt! Så mysigt att vara hela familjen samlad igen!


Vi åkte direkt till Allum för Fredrik behövde ett nytt simkort till sin telefon och det blev ett snabbt besök hos Telia. Vi passade också på att ta en liten fika tillsammans innan vi körde hem igen. Så mycket folk ute nu, men det är klart - nu är det sista lördagen innan jul.


Idag skulle vi ha julbord på Rörtågen. Tidigare har vi åkt till Rönnängs brygga, men det är långt, mörkt och halt att köra och dessutom rätt dyrt. För i år hade vi bestämt oss för knytkalas med samling hemma hos Bergins. Fredrik skulle dirket hem till kusin Victor och följa med honom och kolla när han spelade hockeymatch. Matchen vann de för övrigt med 7-5. Många mål! Anna släppte vi av hemma hos Angelika och vi fick äntligen se lilla Stella igen, nu sju månader.


Det var roligt, men ruggigt, att komma ut till Rörtången så här i december. Roligt med alla vänner och vi var totalt tolv stycken som samlades: Eva och Leif Thorsson, Mariana Thorsson, Ingemar och Marie Kristiansson, Thomas och Annika Färnefalk, Birgitta, Kjell och David Bergin och så vi två.


Alla hade fått tilldelat sig vad de skulle ta med och julbordet dignade.



Framåt halvåttatiden var vi tvungna att åka igen och det blev ett första stopp hos Anglika och Stanley. Stanley hade precis kommit hem från sin segling från Gran Canaria till Santa Lucia. 24 dagar på sjön med allt från stiltje till tio meter höga vågor, livbåt som slet sig, storsegel som gick sönder och autopilot som lade av första dagen. Lät rätt dramatiskt! Det blev skumpa för att välkomna honom hem.


 Kastade mig över lilla Stella själv. Hon är för söt Annas lilla guddotter.


Så bar det av till nästa ställe. Fulltecknat nu med alla man skall hinna se!