12 maj 2010

Anna tar körkort 10 maj

Tionde maj var en stor dag i Annas liv. Körkortsdagen. Tidigt på måndag morgon, redan kvart i sju, kom taxin och hämtade Anna och Thelma. Michi var hemma och sjuk och jag skulle sälja halsband med Karin så ingen av oss hade möjlighet att vara med.

Samling var halvåtta på bilskolan och provdagen skulle starta klockan åtta. Teoriprovet var ju redan avklarat så nu var det "bara" själva uppkörningen kvar. Anna hade fått nr 49, så det
var bara att sitta och vänta på sin tur. Något nervöst!!!

Klockan nio startade allt, på malaysiskt manér en timme försenat. Anna ringde mig när de tre första kört och alla hade misslyckats. Första momentet av två på uppkörningen var att köra på en bana där man skall genomföra tre delmoment. Det första är start i uppförsbacke, det andra är en trepunktsvändning och det tredje är parkering. Vid tiotiden ringde Anna glädjestrålande och berättade att hon klarat den första delen. Nu var det bara ut på vägarna kvar.

Först vid halvtolv kom hon iväg ut. Man får alltid köra en av två förbestämda rutter och Anna fick köra rutt B, vilket är den allra vanligaste och det gick strålande bra också.

Så var det bara att lämna in foto och köpa P-skyltar att sätta på bilen. Nu är det två års prövotid som gäller. Man får inte göra för många misstag, då tas körkortet tillbaka och man får köra upp igen. På fredag skall det riktigt körkortet vara klart att hämtas. Spännande!

Michi hemma och sjuk

I lördags, 8 maj, fick Michi tillbaka febern han hade för två veckor sedan. På någon timme var den uppe i 39,5. Ganska ovanligt att som vuxen få så hög feber. Med tanke på att han hade feber för ett tag sedan också så kändes det inte helt bra. Här är man alltid like orolig när feber kommer tillbaka att det skall vara dengue.

Dengue är ett virus som smittas via myggor som just medför hög feber och muskelvärk. Har man ihållande feber i tre dagar så rekommenderas man alltid att ta ett blodprov för att utesluta risken. Myggorna är mest ute och letar efter folk att sticka i skymningen så det är då man skall ta fram myggmedlet. Nu skall väl ändå sägas att det inte är jättevanligt. Jag tror vi har hört talas om 5-10 fall totalt under de sex åren som vi har bott här.

Febern ville dock inte ge med sig utan låg kvar på knappt fyrtio både söndag och måndag också så det blev ett besök på Global doctors och blodprovstagning. Som tur var så var det inte dengue utan bara något illasinnat virus. På torsdag kväll, dvs idag, har Soft Touch invigning av sitt nya kontor, och igår var Michi fortfarande inte helt frisk utan hemma. Det går dock kraftigt åt rätt håll nu.