16 december 2010

Ny soffa i tid till jul

I fredags var vi lovade att vår nya soffa vi beställt på Cellini skulle komma. Den blå vi köpte begagnad när vi flyttade hit hade vi redan gjort oss av med och antalet sittplatser har varit minimalt några dagar. Nu börjar alla gäster komma hit och vi väntar verkligen på soffan. Redan i tisdags ringde jag till Cellini för att få bekräftat att den verkligen skulle levereras som utlovat. Inte alltid säkert här!! Fick i alla fall en bekräftelse och löfte om att på torsdag skulle jag få ett samtal för att boka tiden för leverans på fredagen.

Torsdag klockan tre hade ingen ringt och jag var ändå ute på Ikea. Cellini ligger i the Curve mittemot så jag traskade upp i butiken. Personalen där ringde för att kolla leveransen och fick då till svar att soffan kanske skulle komma nästa vecka. Hjälp! Fick säga till på skarpen och då lovade de i alla fall att någon skulle ringa till mig samma eftermiddag och bestämma tid för imorgon. Nu var det bara att hålla tummarna.

Så på fredag klockan halvelva ringde vakterna upp och berättade att en soffleverans var på väg och nu står den på plats. Skönt! Nu kan släkt och vänner välla in :)

Lussekatter och hönökaka till jul

Torsdagen den 16 december var det dags att fortsätta förbereda julen. Idag var det lussekatter och hönökakor som stod på dagordningen.

Lussekatterna fick bli efter ett nytt recept här eftersom det inte går att hitta Kesella. Hittade ett recept i Monias Jul av Monika Ahlberg - en väldigt bra receptbok med massor av godsaker vi vill prova.

Lussekatterna blev jättegoda. Thelma älskar ju att laga mat och tycker det är väldigt roligt med alla nya svenska julrecept. Vi har ju aldrig varit här på julen innan så att hon har fått prova något.

Hemma brukar vi alltid ha hönökaka på julbordet och eftersom det inte finns här fick vi baka det. De blev inte exakt som de hemma, men godkändes av hela familjen.

Kul att prova lite nya saker också. Har gjort en lång lista som sitter på kylskåpet med saker som bara väntar på att bli gjorda, så vi får göra lite varje dag.

Billigt med hemarbete i Malaysia

Vi behövde slipa ner och lacka om fyra trägolv i lägenheten och fick namn på en golvkille av Ms Wong som jobbar med management på Almaspuri och har mycket olika kontakter. Jag träffade en lite äldre man som gick runt och tittade på de rätt slitna trägolven och hummade för sig själv. Jobbet bestod av att slipa ner golven, byta ut teakstavar som inte var bra, grundlacka ett par gånger och sedan lacka med matt lack överst. Han lovade att återkomma med pris nästa dag.

När jag så satt och väntade på Fredrik som klippte sig ringde min mobil och det var dags för att få priset. Enorm spänning! Vet inte hur mycket det skulle gått på i Sverige. 15-20.000? Så nämnde han summan och tillade snabbt att självklart ingick byte av stavar i det priset, ifall jag hade tyckt det lät dyrt. Priset han nämnde var 800 RM, dvs ca 1.800 kronor totalt. Jag fick bita mig hårt för att inte börja fnissa av ren chock. Så här snygga blev golven i alla fall. Då ingick även flytt av alla möbler fram och tillbaka. Länge leve Malaysia!

Sweaträff och pepparkaksbak

På kvällen den 14 december klädde Anna och jag granen och så var det julstämning även detta året.

På morgonen den 15:e var det Swea coffeemorning hemma hos Maria Harkins. Jag åkte förbi Little Collins Bakery uppe i Solaris och hämtade lussekatter som Maria hade beställt.

Vi var över 20 personer som samlades för lite julkaffe. Här är Monica, Jessika och Madeleine.

Med var också Anna, Maria, Lena, Karin, Jeanette och Lee Eng.

Vi hade fint besök av vår regionordförande Madeleine Svensson, och till vänster om henne sitter Nasha, vår klippa i Swea som bokat alla hotell och evenemang för världsmötet i mars.

Maria tog tillfället i akt och berättade om hela programmet som kommer att gälla inför världsmötet och försökte peppa alla Sweor här att komma med på aktiviteterna. Vi har nu fått in totalt 83 anmälningar utifrån och vi behöver få ihop 100-150 för att det ekonomiska skall gå ihop.

När mötet var klart åkte jag hem och hämtade Anna och vi åkte till Tropicana City Mall. Anna behöver nya glasögon. Nu har hon nästan linser jämt och ibland blir det tröttsamt så hon behöver ett par glasögon att byta av med. Snygg var hon när hon provade ut styrkan :)

På eftermiddagen hade vi bjudit hit familjen Gustafsson, familjen Ruhanen och Bärbel på lite glögg och pepparkaksbak. Vi bakade nästan upp en hel deg även om det inte blev lika många pepparkakor som när Helene gör dem, för då blir de extremtunna. Nu blev det mer tjusiga former och mycket kristyr, silverkulor och strössel.

Den gick ju också åt till att äta lite grand av. Något alla uppskattade :)

Fredrik hade en av sina australiensiska kompisar här från block G, Harrison, som var med och bakade pepparkakor för första gången i sitt liv.

När vi bakat klart var det dags att sätta sig ner i soffan och provsmaka glöggen för första gången. Den smakade faktiskt väldigt likt Blossas glögg, med den skillnaden att jag själv kunde välja hur söt den skulle bli. Måste säga att den blev väldigt god! De söta små muggarna jag köpte i Nilai med Jessika för 1 ringgit styck kom nu till användning.

Det blev en stor skörd med pepparkakor och två små påsar med fint dekorerade kakor åkte med barnen i de båda familjerna.

Nu är det bara sex sorter kvar till julafton... Är ju bortskämd med att min kära syster bakar alla kakor till jul och jag gör maten.

Boudoir och pepparkaksdeg

Imorgon är det dags för Jasmin med familj att åka hem till Sverige igen så idag gick vi och lyxade oss på Boudoir. Ett roligt ställe att ta med svenska gäster till. Det blev både manikyr och pedikyr i lyxig miljö.

Även Lotta var med och det var första gången på detta stället.

Efteråt blev det en shoppingrunda i mataffären Village Grocers. På kvällen ställde jag mig och gjorde pepparkaksdeg för imorgon skall vi träffas och baka inför julen. Mysigt!