11 september 2014

Med Swea till Johor Bahru

För första gången på länge hade Swea en utflykt och denna gång bar det av till Johor Bahru för övernattning och shopping. Det har för ett par år sedan öppnat en Premium Outlet i Johor, samma kedja som finns i USA. Vi var 16 Sweor som stack iväg tillsammans och det blev en lång bussresa ner på drygt fem timmar.


Alla var väldigt shoppingsugna när de hoppade ur bussen och när kartor delades ut över området började alla planera vart de skulle.


Första butiken alla stormade in i var Michael Kors. De har väldigt mycket fint.


Det fanns också Ralph Lauren med fina tröjor till bra priser. Kanske lite varma här, men bra i Sverige.


De hade en affär med stora gosedjur också. Kanske kan bli en bra lekkamrat till en liten tjej som snart kommer och hälsar på...


Efter tre timmar på Premium Outlet bar det av mot Doubletree Hotel inne i Johor Bahru.


Inne i bussen förevisades alla inköp. De här skorna, lite extrema kanske, köpte jag. Kunde inte låta bli när jag såg priset som var 17 rm, dvs cirka 35 kronor...


Att vi här åkte förbi det kungliga palatset kunde väl ingen undgå...


På hotellet fanns en jättelik krokodil uppbyggd av Lego. Alldeles utanför Johor, i Iskandar, finns nämligen ett Legoland, långt borta från Danmark!


Det blev snabbt ombyte och sedan ner i matsalen för middag. Det var stor buffet med stationer från olika delar av landet: Indiskt, kinesiskt, malaysiskt m.m.


Det dröjde ett litet tag innan alla tjejerna var på plats.


Här är Nasha, som fixat resan och var min rumskamrat idag, och Mica, som ordnar med väldigt mycket av Sweas alla program!


Och även Agneta och jag fick vara med på bild.


Efter middagen blev det en sista kvällsdrink uppe vid poolen. Ann-Charlotte, till höger, hade födelsedag idag. Först sjöng vi för henne när hon klev på bussen och nu blev det även en liten kaka.


Baren hade lite svårt att lyckas med drinkarna. En smakade mest salt och ingen smakade starkt...


En väldigt rolig dag som alla var mycket nöjda med. Imorgonen fortsätter shoppingen för alla utom mig som åker upp till Langkawi istället.