07 augusti 2013

Både lunchgäster och middagsgäster

Ännu en rolig dag med massor av besök. Snart dags att vila upp sig i KL... Vid tolvtiden dök Åsa upp och lite senare kom Stanley, Stella och Angelika. Stanley och Stella hittade en bekväm plats i skuggan.


Lilla Stella hade på sig den minsta av de två tröjorna jag stickat. Kul att få se den på! Hon hade även de små Converse-skorna vi köpte även om de fortfarande är lite stora.


Vi fixade till tortellini med lax och bladspenat till lunch.


Anna gick sedan omkring och höll i sitt lilla gudbarn.


När alla gäster utom Åsa försvunnit var det dags för pysselverkstan att ta form. Åsa är en mästare på allt vad sticka, virka m.m. heter och nu skulle hon introducera Kumihimo. Kan knappt uttala namnet, än mindre komma ihåg det. Stora pyssellådan var med och vi hade beställt ett litet introduktionspaket med platta och snören.


Resultatet blir runda, flätade band som man sedan monterar ihop till snygga armband. Något nytt för smyckeförsäljningen kanske?


När vi ansåg oss färdigpysslade och Anna lämnat oss för att fixa sina ögonfransar, tog Åsa och jag en promenad runt Rörtången. Vi kunde konstatera att Kode maskin utfört sin uppgift och tagit upp vår båt. Det såg så tomt ut...


Lite senare på kvällen, framåt sju, kom Pia och Jonas till oss på middag. Så roligt att få ta hand om dem en kväll när de tagit hand om Anna så bra.


Eftersom de också bor utomlands så passade vi på att en sista gång frossa i skaldjur och det blev havskräftor igen. Hur gott som helst.


Lagom till ostbrickan började kylan smyga sig på och vi flyttade in i vardagsrummet i stället. Maries ljus blev så här fina när vi tände dem.


Det blev en supermysig kväll, med många underhållande historier från Annas veckor i Spanien!