03 november 2011

Besök i Chinatown

Måndag morgon, när barnen var ivägskickade till skolan och Michi gått till jobbet, åkte vi ner till stan för att börja vår sightseeing med start uppe i KL Menara, Kuala Lumpurs TV-torn. Det är inte vår högsta byggnad, för det är ju tvillingtornen, men väl den byggnad man kommer högst upp i.


Här uppe får man ett set med hörlurar och en bandspelare. Det är dock rätt svårt att hänga med så jag guidade runt i stället. Petronas Towers är ju lätta att peka ut :)




Vid tornet finns även en liten by de byggt upp med lokala hus och vi stötte även på en trupp dansare.



Efter tornet åkte vi ner till Chinatown som är precis brevid. Efter att ha traskat runt på Petaling Street, Kopiegatan, så gick vi vidare till Central Market och sedan besökte vi både det kinesiska och det indiska templet som finns här.




När vi tröttnat på allt liv och trafik som råder i Chinatown gick vi till den fantastiska affären Peter Hoe dör lugnet är totalt. Där träffade jag på Yvonne Palmqvist, som nu bor i Bangkok. Hon och barnen samt några vänner hade flytt det översvämmade Bangkok och tagit sig till KL för att bo här en vecka. Även Pia Signell var i butiken och hon bor i Sverige nu, men var här på höstlovet med barnen. Helt absurt!



Lunch blev det på Old China Café. Alltid lika roligt att visa för tillresta gäster.




Vi skrattade gott när vi fick runt en sista tur innan vi gick till bilen för julen närmar sig med stormsteg och plastgranarna frodades i butikerna redan.



På kvällen blev det middag hemma. Madeleine, Michi och jag lämnade sedan barnen och åkte först till Michelangelos i Solaris för lite ost och vin och avslutade sedan på den mycket lokala puben Backyard i Sri Hartamas. 




Det blev ett tufft program idag, men man vill ju hinna visa så mycket som möjligt!