30 april 2020

Michi anländer till Stockholm

Så härligt att ha huset fullt med folk. Det är nu kontor lite här och var. Anna sitter i matsalen, Fredrik inne i kontoret och Erik vid biljardbordet. Full fart överallt.




Jag åkte runt och handlade, var på biblioteket mm idag och fick ett sms att vi fått blommor. Jag åkte ner till blomsteraffären i Lerum och hämtade upp buketten som var från familjen Schäfer. Träffade Anna-Karin på Ica igår och berättade att Anders gått bort och dagen efter kom denna fina bukett. Så otroligt omtänksamt.




Michi landade tidigt i morse i Doha, Qatar.  Överallt är det så tomt! Loungen vi har tillgång till var stängd så han blev inbjuden till Qatars business class lounge som tydligen var riktigt bra. Skönt för han skulle ju vara där några timmar.



Qatar serverade tack och lov mat på planet, men nu blev det en riktigt god frukost också.




Nästa flyg gick sedan till Oslo. Här hade han nästan åtta timmars väntan till nästa flyg. Det fanns någon restaurang öppen, men det gick också bra att gå in i tax-free och köpa en öl att konsumera. Det brukar man ju aldrig få annars.



Han lyckades få ett bord också så att han kunde sitta och jobba. Skönt när det var så lång väntan.



Så var det dags för sista flyget som gick till Arlanda. Så skönt att vara framme! Det blev resa direkt till min kusin Åsa och hennes familj. Kvällen avslutades med ett par öl med Thomas innan jetlagen slog till med full kraft.



Det känns väldigt skönt att veta att han nu är framme i Sverige. Det har varit en lång resa. I morgon blir det tåg ner till Alingsås. På kvällen här hemma i Lerum blev det lite drama. Behållaren för toaletten nere svämmade över då något gått sönder inuti som reglerade hur mycket den skulle fyllas. Som tur var hade vi ju fixat avstängningskranarna för vattnet så jag sprang ut. Vi fick låna en skiftnyckel av grannarna för att kunna vrida av kranen vid toalettstolen så att övrigt vatten kunde vara på. När jag satte på vattnet igen stod det om en fontän ur toaletttstolen. Bara att vrida kranen åt andra hållet istället. Nu har vi en toalett på fem personer. Dags att ringa rörmokar-Martin igen!