22 februari 2016

Lunch för Linn

Vi landade i KL vid strax efter tio och tog tåget in till KL Sentral. Michi åkte till kontoret och jag åkte in till Pavilion för att gå på en hej-då lunch för Linn, en tjej som suttit med i Sweas styrelse. Vi träffades på en dim sum-restaurang som jag aldrig varit på innan. God mat även om inte just dim sum är min största favorit. Gillar lite mer när de steker dem lite...




Tog mig sedan till kontoret och hämtade lite papper, åkte till ITMB för att hämta Jakobs översatta betyg för att kunna söka hans visum, åkte till banken för att fixa lite postväxlar och parkerade mig sedan framför datorn för att rensa undan. Fick fixa klart med Sweas bokslut också eftersom årsmötet är på onsdag.

Fullt krig har nu utbrutit bland grannarna på Langkawi. Villa 1, ett australiensiskt par, har alltid varit lite jobbiga. De har skött den allmänna trädgårdsskötseln och tyckt det var perfekt, men klagat på allt som alla andra har skött. För att slippa ifrån anklagelser mellan grannar så har Greg och Yvonne startade ett bolag för fastighetsskötsel och skulle ta hand om vakter, planteringar, dräneringar och mycket annat. Det var villa 1 som föreslog att dessa två skulle ta hand om allt. När nu Greg och Yvonne startat bolaget och skickade ut ett kontraktsförslag som 5 av 6 grannar direkt godtog så började villa 1 ifrågasätta ALLT, trots att allt detta skedde på deras förslag.

Varje punkt som var skriven fick tusen frågor i rött och till slut fick Greg och Yvonne nog och har nu tackat nej till uppdraget. Nu spricker hela föreningen och det blir mer upp till var och en att fixa för sig. Troligen mycket bättre med tanke på hur det har varit. Vi är ju kompis med alla utom villa 1 så jag gissar att vi ändå blir några som går ihop och gör det vi tycker är bra. Liz och Pete i villa 1 var tydligen avskydda i området de bodde innan och nu förstår man ju varför. Ändå sorgligt att det skall behöva gå så långt och synd om Greg och Yvonne som lagt ner pengar på bolag, visum etc och inte får något för det. Ja, ja - det är bara att se framåt och försöka göra det bättre.