12 juli 2023

Fredrik opereras

Imorse lämnade vi Maidenhead redan klockan halvsex för att åka in till stan och hämta Fredrik. Från honom promenerade vi sedan i tio minuter för att komma till sjukhuset där han skulle opereras. Fantastiskt med försäkringen han har, för nu fick han komma till ett privatsjukhus mitt i Marylebone. När vi kom dit fick han direkt fylla i sina papper och blev hämtad till sitt rum.


Vi lämnade sjukhuset strax efter sju. Då fick vi en bild från Fredrik ombytt och klar och vid gott mod.


Vi var nu frukostsugna, men många ställen öppnade inte förrän nio. Till slut hittade vi österrikiska Fischers som vi kunde komma in till.


Erik skulle handla en sommarkostym så det blev lite promenader runt i centrala London i väntan på att butikerna skulle öppna klockan tio.


Halvelva ringde Fredrik. Han hade fått första operationstiden klockan åtta, i stället för nio som de sagt tidigare. Skönt att få allt klart. De hade plockat ut adenoids, en typ av polyper som normalt försvinner när man är  mellan åtta och tio år. På några få kan de finnas kvar... Storleken hade varit som en aprikos. Hur kunde det ens få plats!!! Efter operationen, svullen och eländig, kunde han ändå andas bättre än han har gjort på hur lång tid som helst. Vilken lättnad!


Strax efter tolv kunde vi komma till sjukhuset och jag fick gå upp på hans rum. Han hade piggnat till och medan jag var där kom två sjuksköterskor, narkosläkaren samt läkaren som opererat honom. Tala om att få god vård. Vi gick sedan direkt till apoteket och hämtade ut alla mediciner han ska ta de närmaste dagarna, åt varsin macka från Pret och tog sedan bilen hem. Alla var helt slut så det blev nog en liten eftermidagstupplur för allihop.


På kvällen gick Michi och jag ner på stan och tog en enkel middag på Weatherspoons. Det var så skönt så vi kunde sitta ute. Michi var nöjd med en kall öl.


När vi kom tillbaka hem ringde vi barnen som kom över så vi fick en liten pratstund. Tror alla tyckte det var skönt att dagen gått bra!