23 januari 2021

Arbete överallt

Tidigt i morse körde Alan igång med sina killar i vår trädgård. De böjde undan alla blommor så att de inte skulle gå sönder under de två veckor de arbetar här. De lyckades ändå knäcka stammen på den största, men säger att den växer ihop igen. Hmmm...


Michi sågade ner några blad på det här trädet. Bladen vilar mot vårt hus och tydligen gillar ormar dessa träd då det lagrar vatten mellan bladen. Vi har sett ormskinn hänga här och vi vill inte de små ormarna skall kunna ta sig upp på balkongen. Flera blad fick falla.


Bladen är helt enormt stora! Minst tre meter.


Nu är det färdiggrävt längs med muren och armeringsjärnet har lagts ner.


Lite senare kom trädgårdsmästaren och han fick ta de blad som vilade mot taket. Minst 5-6 blad var det. Vi funderar på att ta ner den här palmen. Den börjar bli lite väl hög nu.


Så började arbetet med att hälla i cement för att gjuta. .Vi undrar bara hur de säkerställer att bottenplattan blir helt rak..?


Hela gången vid huset var täckt med blad till slut. Det behövs i och för sig inte så många.


Michi och jag tog oss en tur upp på berget efter lunch. Skönt att komma iväg lite.


När vi kom hem kom denna lilla valp in i trädgården och hängde med Shadow. Helt plötsligt började han skälla och vi tänkte: Orm. Då hade han fått syn på sig själv i en glasdörr och trodde det var en annan hund Så söt!



Framåt kvällskvisten kollade vi lite längdåkning där de norska damerna sopade hem allt.


Michi hade lovat att stå för middagen ikväll. Jag fick göra lite snacks till en öl innan maten.


Jag hade fixat en guacamole baserad på pico de gallo. Fick receptet från en svensk tjej i KL, men det kommer urspungligen från en kock som heter Jonas Cramby. Riktigt god! Tortilla i trekanter i ugnen med lite olivolja och flingsalt fick bli ett hälsosammare alternativ till nachochips. Michi gjorde goda räkor i vitlök och grillade ett par korvar så klart. Nu har vi flyttat fram bordet till poolen, istället för att sitta i mörkret på terrassen.


Längs med muren ligger nu tegelstenar uppradade i väntan på morgondagens arbeta.


Thelma och Michi skålade glatt från andra sidan poolen.


Dag två av denna nya lockdown är över och det har inte gått någon nöd på oss. Här i Malaysia kallas den MCO 2.0 där MCO står för Movement Control Order.