01 april 2018

Dimmig dag på fjället

Nur hade idag avancerat från nybörjargruppen till grupp ett. De åkte hela dagen i den gröna, platta backen och hon lärde sig att åka hela vägen ner utan att ramla. Vilken triumf!


Anna gick i grupp två för snowboard och Fredrik och Victoria åkte lite själva. Victoria bytte från skidor till snowboard för att träna sig lite på det. Michi och jag åkte upp på toppen för att få de långa backarna.



På eftermiddagen började dimman dra in och enstaka snöflingor började falla. Det är tur att vi kan backarna så att man kan ta sig ner från toppen även när allt bara är mjölkvitt.


Det var skönt att komma in i värmen och ta en varm choklad i på eftermiddagen.


Denna kväll skippade vi buffetmatsalen och bokade in oss på Mina-Mina. Här serveras det en japansk rätt som heter Shabu Shabu. Man ångkokar grönsaker, fisk och kött. Efteråt gör man en buljong som blir som en soppa med nudlar. Riktigt gott och smakrikt.


Kate, från Tjeckien, skidguiden som vi lärde känna förra året kom och åt med oss innan hon fick smita iväg för att vara med i kvällens show. Fredrik var lite dålig och gick och lade sig tidigt. Michi hade det bra, omgiven av alla tjejer.


Kvällens show bestod av musikhits som personalen mimade till. Många var väldigt bra utklädda och gick in för sina roller. Det var mycket musik från 70- och 80-talet. De känner väl sin kundgrupp! Vi gick sedan en liten stund till baren där kvällens drink var väldigt blå!


Vi har träffat ett par som var här förra året också. Hon är från Argentina och han från Schweiz. Det känns ju nästan som om man är gamla bekanta när man träffas igen. De bor i Taipei.