03 augusti 2016

Fika med Anders och Bärbel

Åkte iväg till posten i Stenkullen för att göra tillfällig adressändring till Helene. De har fantastiska öppettider: 8.30 - 9.30 på morgonen och 16-18 på kvällen. När jag kom dit idag sade kvinnan i kassan att hon inte visste hur man skulle göra och undrade om jag kunde komma tillbaka i eftermiddag. Nej, blev svaret. Om man inte kan så kan man ju i alla fall försöka... Som tur var dök en annan kvinna upp som raskt kunde fixa det. Åkte sedan förbi både pappa och Nilsons och kramade alla hejdå. De åker iväg till Öland i dag och är borta över helgen.



Michi och jag stack iväg in till stan vid elvatiden. Vi ville köpa med lite svenska saker nu när vi skall till Nurs föräldrar i Male till hösten. Michi gick iväg till Josephssons medan jag hoppade in i garnaffären på Drottninggatan. Båda kom ut med varsin påse. Michi fick köpt skaldjursbestick till Langkawi samt en älgskål plus smörknivar i trä att ta med :)




När vi var färdighandlade åkte vi bort och hämtade upp Anders och sedan Bärbel. Hon behövde lite hjälp med att uppdatera sin iPad och har inte wifi hemma så vi hittade ett cafë som hade det på Mariagatan. De hade dessutom gott fika så det var ju en bra kombination. 



Jag åt en otroligt god macka gjord på surdegsbröd med en halv avokade ovanpå. De hade sedan ringlat en dressing gjord på lime, koriander, mandelmjölk och cashewnötter. Mycket god och passar säkert väldigt bra till sallad och skaldjur. Skall försöka mig på den när vi är tillbaka i Asien.



Fredrik har börjat söka jobb igen på Lola events - wedsidan som fixar ihop servitörer och restauranger. Nu har han fått jobb tre dagar i rad på Fulhams Football Club där han bland annat skall vara fanbärare när Qatar kommer på besök. Det blir väl dessutom en del serveringsjobb.



En galning hade idag stuckit ner sex personer i London varav en avled och de fem övriga är svårt skadade. Tack ock lov inget med IS, men lika illa för alla inblandade. Det spelar ingen roll var man är i världen och man kan inte gå och oroa sig heller, men det händer mycket nu. 




På kvällen åkte vi hem till Magnus Lindberg och Åsa i Alingsås på middag. Så roligt att vi hann träffa dem. Vi hoppas på att kunna lura dem till Malaysia snart igen!