22 mars 2009

Oj, en hel vecka har rusat förbi utan jag satt mig vid bloggen en enda gång...Illa!


I tisdags kväll hade Jeanette och Harriet bokklubb. Fantastisk lasagne och goda viner banade väg för kreativa bokpresentationer. Vad som är roligt är att vi har så olika typer av böcker med oss och det gör att man blir intresserad av att läsa helt nya genrer. Vi har allt från lättlästa strandböcker, till deckare, biografier och krigsskildringar. Själv är jag ju en inbiten läsare av deckare, men måste erkänna att jag fått tag i många andra bra böcker. Denna gång lånade jag en bok som heter Tonåringar - Om livet med nästan vuxna barn. Med en 16-åring som börjar komma ur den värsta pubertetsperioden och en 12-åring som just kommer in i den, så kan det vara roligt att läsa en bok där man säkert kan nicka igenkännande på varannan sida och inse att det är helt normalt att barn kommer i den här formen :o)

I torsdags var det dags för Sweaaktivitet igen och denna gång var det lunch på Old China Café. En gammal restaurang i Chinatown, inredd i vad som en gång var ett gammalt tvätteri. Ett smalt och högt hus med gamla tavlor på väggarna, ett kylskåp säkert från 50-talet, ruffigt och slitet, det till och med sägs spöka där, men maten är jättegod!! Hit brukar de flesta av våra gäster släpas när vi ändå är och shoppar loss i Chinatown. Nitton stycken Swea-tjejer hängde med idag, vilket var ovanligt många. Kul!

På torsdagskvällen var jag också uppe på STIL Tradings kontor för att ta lite bilder. Anna och Sandra skulle jobba. Normalt är Cecilia med också, men hon var tyvärr upptagen idag, så därför kom bara två av tjejerna med på bild. Det är så roligt att de har börjat jobba lite. Det är inte så lätt här att få något extrajobb och det är en bra erfarenhet för dem att jobba med kunder och lära sig hur man bär sig åt när man ringer upp. Andreas och Michi var också där och jag börjar förbereda för In Touch som skall komma ut med ett nytt nummer i nästa vecka.

I fredags kväll hade vi middag med tio personer här hemma. Det var gänget från fiskeresan Michi reste på tidigare i år. Sex starka grabbar åkte iväg till en insjö i djungeln och fiskade några dagar. En sann hälsoresa..."not". Till middagen ikväll hade Michi gravat lax som blev riktigt god och till detta serverades dillstuvad potatis och gravlaxsås. Mums! Man kände sig tillbakaflyttad till Sverige igen. Ett par kunde tyvärr inte komma då maken var i Sverige, men vi andra kämpade tappert till sena kvällen. Michi förärades också med en fin pokal för den fiskare som fick mest fisk under dessa dagar!
I går kväll var vi, hör och häpna, på surströmmingsskiva i vårt gamla condo, Almaspuri. Här finns en frukt som heter Durian om vilken man säger " smells lika hell, tastes like heaven". Samma sak skulle kunna sägas om surströmming, även om jag inte riktigt kan hålla med om sista delen heller. Tack och lov fanns det även god sallad, lingonbröd från Sverige, Janssons frestelse och andra godsaker så vi kunde alla bli mätta i alla fall :o)
Nu är det söndag eftermiddag. Fredrik är ute med kompisar och spelar fotboll, Anna är hemma hos en holländsk kompis, Michi är på första mötet såsom ordförande i vår bostadsrättsförening här och jag har lite tid för mig själv vid datorn. Härligt! De har slutat kalla mig för Mrs Michael på condot nu och kallar mig istället för Chairman´s wife. Bra eller dåligt... Michi ser så nöjd ut så och ... ja, man får väl ta seden dit man kommer.
Nu blev det ett långt inlägg i alla fall så får jag försöka bättra mig nästa vecka!
Tack för idag :o)