12 december 2012

Sweas jullunch på Hilton

Nu var det äntligen dags för en av Sweas hödpunkter under året - jullunch på Hilton med Michael Elfwing. Det är jätteroligt att han vill göra en svensk jullunch för bara 25 gäster och han överträffar sig själv varje år.


Bordet var fantastiskt dekorerat och maten kom in oavbrutet. Det var säkert 8-10 olika sorters sill, rökt fisk, fem olika laxsorter , löjrom m.m. till förrätt.


Vi fick också in en kantarellsoppa med ett tunt kex som smakade pepparkaka.


Så var det dags för varmrätter och det var mycket fisk, Jansson och även lite kött. Här får ju dock inte serveras något fläskkött så ingen skinka.


När desserterna kom in hade han gjort sin berömda polkagrisparfait. Lika god i år.


Om tre dagar stänger så restaurang Senses och hela restaurangavdelningen på Hilton skall genomgå totalrenovering, så under två-tre månader får man äta någon annanstan.

Först vid tretiden var vi klara med ätandet och jag åkte till kontoret för att jobba lite. Hade träff med Gabriel, vår revisor, klockan sex. Tio minuter innan ringde han och sade att han glömt bort mötet. Tack för det!

Michi verkar ha det bra hemma, men det är kallt. Han hade också hittat ett litet husdjur, en mus som sprang över golvet i ett av rummen. De drar sig väl inåt när det är så kallt ute. Nu är Anticimex tillkallat och ett par fällor uppsatta så länge. Spännande tillvaro även i Lerum...