06 januari 2017

Första kullen lämnar

Idag var det trettondagsafton och Michi var ledig. Vi behövde fixa lite med banken så det passade bra eftersom det inte är helgdag här utan öppet som vanligt. Första stoppet blev CIMB-banken. Våra nya kreditkort vi fått hade helt plötsligt slutat fungera så vi behövde kolla vad som hänt, jag behöver en fullmakt för banken för bara Michi får ringa och ställa frågor eller åka till banken och det är väldigt opraktiskt. Dessutom hade vi besällt ett par presentkort för poäng som höll på att gå ut som vi inte fått. Frågorna hopade sig. Bankkontoret kunde dock inte hjälpa oss mer än med en fullmakt för våra vanliga bankkonton så vi fick åkta till Garden Shoppingmall där kreditkortsavdelningen var... 


Här var utsmyckningarna för det kinesiska nyåret i full blomning!



När vi kommer fram till CIMB Credit Card så vill hon ta en kopia på mitt pass. Passet var borta! Mannen på förra kontoret tog också en kopia på mitt pass och måste ha glömt det i kopieringsapparaten. Rätt stressigt! Vi var ju tvungna att stanna och lösa våra ärenden först. 

Anledningen till att våra kreditkort inte fungerade var att våra pass de hade registrerade i sitt system hade gått ut. När man skaffar nytt pass måste man alltid lämna in en kopia till banken och det hade vi gjort, men ingen hade upplyst oss om att man också separat måste lämna in en kopia till kreditkortsavdelningen. Det tror man ju att banken löser internt genom sina datasystem. Då fick vi höra att - jo men vi har skickat er sms om att vi behöver nya passkopior. Samtidigt annonserar banken med stora bokstäver på sin hemsida - svara aldrig på sms eller om någon ringer. Det kan vara bedragare! Vad trodde de då när de skickade ut allt på sms att vi skulle göra? Självklart tror man att det är något skumt. Man kan bli galen här ibland.

Nu har vi sagt till att vi vill ha all information från dem på mail. Att vi inte fått presentkorten berodde också på samma sak. Nu får vi vänta tre veckor på att våra kort skall aktiveras igen. Hoppas allt går vägen... När vi var klara blev det tur tillbaka till första kontoret där han efter lite letande hittade mitt pass. Puh! 


Vi åkte sedan vidare till Bangsar Shopping Centre där det fick bli kaffe och en macka för att lugna nerverna lite. Nespressdoförrkådet fylldes på också innan det bar iväg hemåt.



Fyra personer lämnar oss ikväll: Fredrik, Sophie Leesch, Sophie Ritter och hennes pojkvän Freddie. Det blev gemensam middag hemma för alla nio.


Kvart i nio kom taxin och hämtade upp dem för färd mot London. Fredrik har två tentor och en uppsats inom en vecka så nu blir det tufft tempo när han kommer hem. Övriga skall hem till jobb. 


Tiden har gått så fort och varit väldigt intensiv. Efter att inte ha sett Fredrik sedan i juli så har det varit extra roligt att få ha så mycket tid tillsammans. Jag åkte till London den 13 december och nu åker han tillbaka den 6 januari, drygt tre veckor senare. Anna får vi behålla en dryg vecka till i alla fall. Det gäller att njuta!