17 april 2012

Med Thonellarna på Mandarin Oriental

Igår kväll var jag hemma hos Jeanette och tittade på Idol och extra roligt var att Harriet var där också. Hon och familjen är nu på besök i Malaysia efter att ha flyttat hem vid förra sommaren. Alltid roligt när "gamla" kompisar kommer tillbaka och hälsar på. Samtidigt kom Carl och Hugo tillbaka till oss efter en vecka på Langkawi. Lite läskig avslutning då det i onsdags var en stor jordbävning utanför Indonesien på 8,9 och de skickade ut tsunamivarning även på Langkawi. Jag kände hur min stol började skaka och växten framför sig började darra med alla blad när jag var på kontoret i onsdags och klockan var strax innan fem. Som tur var hände ingenting och killarna kom säkert tillbaka till KL. Idag blev de hämtade med taxi klockan ett för att flyga vidare till Phuket.


Idag, fredagen den 13, åkte så jag och barnen in till stan för att äta middag med hela Thonellgänget igen. De föreslog buffén på Mandarin Oriental och där har vi aldrig varit så det var spännande. Medan vi väntade på dem tog vi oss en liten drink i baren.



Buffén var väldigt bra och kostade 128 rm, dvs cirka 280 kronor. Det fanns allt från sushi till att du kunde peka på kött och fisk och säga hur du ville ha det tillagat. Barnen fastnade mest vid en chokladfontän där man kunde doppa frukt.



Anna och Johan hade kul tillsammans med Johans kusin Oscar och efter ett tag lämnade dessa tre oss för att ge sig ut på stan och träffa Annas kompisar på Roots.



Fredrik stannade kvar med Emil och hans kusin Hanna.



Vi andra satt kvar tills köket stängde klockan halvelva och lät oss väl smaka.




Efter middagen tog vi sedan en stilla promenad upp till Pavillion där vi skildes åt och Fredrik och jag hoppade in i en taxi och åkte hem. Nu träffar vi Thonellarna igen först till sommaren.

Familjen Thonell på besök, 10 april

Sedan en vecka ungefär har våra vänner, familjen Thonell, tillsammans med Marikas bror med familj, varit i Malaysia. Efter några dagar på Perhentian var de nu tillbaka i KL och kom hem till oss på middag.



Innan maten tog vi oss en liten promenad och var bland annat uppe på taket på Verve Suites och tittade.




Michi guidade entusiastiskt runt.




Så blev det mat hemma hos oss och Fredrik och Emil fick träffas igen...




...liksom Anna och Johan.




Vi var hela fjorton personer så vi fick dela på oss; barn och ungdomar inne och vuxna ute.




Det var fantastiskt roligt att ses och kul att Michi hann med att träffa alla innan han åkte till Sverige onsdag kväll.