10 juli 2013

Vidare till Tarifa och Gibraltar

Var tvungen att fotografera trappan inne hos Rais familj. Det är väldigt fint hur man i Spanien blandar in kakel!


Idag var det en tur till först Tarifa som gällde. Vi passerade många saker på vägen som tjurstatyer och miljarder vindkraftverk.





Väl framme i Tarifa flyttade Rai med fem vänner samt hans pappa in i två familjerum på ett mysigt hotell.



Michi, Anna och jag satte på oss badkläderna under. Tarifa är Europas sydligaste punkt och det känns nästan som om man kan ta på Marocko på andra sidan vattnet. Här möts Atlanten och Medelhavet och det är ett mecka för surfare.





Vi åkte iväg till ett ställe där pappa Rais syssling jobbade för att få tips om vad han skulle kunna hitta på med killarna. En liten kall öl hann vi med innan en dramatisk situation uppstod...






Rätt som det var såg vi kraftig rök och eldslågor stiga mot himlen. Längre bort hade några eldat på stranden och elden hade spridit sig. Två campingar och ett hotell fick evakueras men tack och lov kom ingen till skada. Vi fick snabbt sticka och flytta våra bilar så att inget skulle hända med dem.



Vi tog oss förbi elden och åkte till en annan stor strand där mängder med folk höll på med kite-surfing.





Vi fick ett kort med alla grabbarna här också.




Det blev en sista lunch tillsammans innan det var dags för Michi, Anna och mig att åka vidare.




En knapp timme senare befann vi oss vid Gibraltarklippan som reste sig ur havet.



När vi stod i kö för att åka in kom en kille fram som såg lite skum ut och sade att vi skulle betala 20 Euro för att åka in. När vi sade att vi skulle vända så skulle han ha 10 Euro för parkering. Allt var bara bluff för det var gratis att åka in. Efter tullen var man tvungen att köra över flygfältet för att komma in i Gibraltar. Lite skumt!




Vi körde till två olika hotell och kikade och bestämde oss för The Rock Hotel som låg närmast centrum. Det blev direkt en vända till poolen.



Vi hade väldigt fin utsikt från balkongen.





Michi hittade små roliga badankor i badrummet...




Kvällen avslutades på en god italiensk restaurang bara någon kilometer från hotellet. Fantastiskt god mat och de satte fram ett nytt bord bara för oss.





Det blev en fantastisk middag med spaghetti carbonara.



Efter promenden hem i branta uppförsbackar blev det en sista drink på hotellets terass med hela Spanien gnistrande på andra sidan vattnet.



Imorgon blir det till att ta sig upp på klippan innan vi återvänder till Almunecar.