23 september 2021

Almaspuri och Pattu

Det blev ett besök i lägenheten i Almaspuri idag. Om vi säljer den vi bor i så tänker vi nog behålla Almaspuri. I så fall blir cirkeln sluten. Det var där vi började och det kanske blir där vi slutar. Vi gick runt med en hantverkare och Ms Wong som är ansvarig för huset och tittade på vad vi vill göra. Det finns mycket fasta installationer och de skall bort till att börja med. Det finns tre sovrum. Här skall det väggfasta bordet och spegeln bort till att börja med. Den inbyggda bokhyllan kan målas om och vi kan sätta in andra hyllor.



I master bedroom skall spegel och bord bort, plus bänken och byrån.


I matsalen ryker spegelväggen och målas vit.


Hyllorna och skåpet skall också bort liksom sidoväggen. Bara bakväggen behålls för att gränsa av mot hallen.


Barköket skall bort och vi öppnar upp så att det blir en stor fyrkantig öppning.


Det finns tre badrum så det här blir av med duschen och vi kommer att sätta in tvättmaskin, torkumlare och något skåp, men behålla toalett och handfat.


Väggen in till köket skall slås igen i och med att vi öppnar upp i andra änden. Vi kommer dessutom att dra om alla vattenledningar i hela lägenheten då de är gamla och det ofta blir läckor. Det är lika bra att göra om allt från grunden så det inte uppstår problem när vi fixat allt. När allt detta är klart då kommer vi att ta tag i kök och badrum och så arbeta oss igenom lägenheten bit för bit. Vad kostar då den här första fasen? Slutsumman blev 9,300 RM, dvs ungefär 20,000 kronor. Det är inte så dyrt att fixa här :)


Pattu fyllde 54 år idag och vi träffades på B-Lab för att fira honom. Sunandhini var också med. Det blev middag och trevligt sällskap. Så roligt att se dem igen! De skall eventuellt till England och hälsa på sina barn i slutet av året. Vi kanske till och med strålar samman där.


Hemma blev det lite packning innan det var dags att sova. Imorgon skall vi förhoppningsvis komma iväg till Langkawi!