16 mars 2020

Malaysia stänger gränserna

Michis plan till Amsterdam var så försenat igår så han missade sista planet till Sverige. När han nu blev kvar i Amsterdam så tänkte han om och skippar nu Sverige. Istället blir det tillbaka till Malaysia. Det visade sig vara en otroligt smart strategi för nu landar han i morgon den 17 mars. Den 18 mars går Malaysia in i lockdown till 31 mars. Osäkert om man kommer in med visum eller inte. Jagar nu svenska ambassaden, Expats och TalentCorp för att få besked om jag kan resa eller inte. Michi skall också fråga när han landar i morgon. Måste ju veta vad jag ska göra med mina biljetter. Inga problem att sysselsätta sig här. Sitter framför datorn mest hela tiden.


För att komma ut något idag så blev det en tur till apoteket i grannhuset där jag köpte vitaminer. De innehåller Zinc och olika vitaminer som skall vara bra för immunförsvaret. Gick också till mataffären och köpte mest städsaker. Skall ju ha något att roa mig med när jag är instängd.


Fiskavdelningen var välfylld och hade mycket godsaker.


Köttdisken däremot var i princip helt tom.


Efter handlingen blev det kaffe och en bok på balkongen. Så skönt att ha möjlighet att gå ut i alla fall. Man får dock ha jacka på för idag blåste det kallt.


Meddelanden kom ut från malaysiska regeringen.


Sedan kom nästa meddelande från EU. Nu går det otroligt snabbt överallt.

Jag tog ett foto på Coronakartan vilket jag inte gjort på några dagar. Nu har resten av världen gått om Kina, där det nästan helt stannat av.


Här kom lite tydligare regler från Malaysia. Känner att jag inte vet var jag platsar. Är jag Malaysian eller är jag Foreign Visitor? Tourist är jag ju inte i alla fall... Hoppas det kommer förtydligande snart.


Dagen närmade sig kväll och det blev en fantastisk solnedgång över Medelhavet i alla fall.


Satte mig och tittade lite på TV och gjorde i ordning en god middag. Nu är det bara att invänta morgondagen. Har i alla fall så jag kan ta mig till Amsterdam på torsdag, om nu inte KLM stänger ner sina flyg - många rykten nu... Preliminärbokat flyg Amsterdam till Göteborg med KLM samt till London med BA på fredag och allt strular till sig.