05 juni 2010

Räkfrossa hos pappa, 4 juni

Samma kväll som vi landade i Sverige bjöd pappa och Gudrun hem oss på räkfrossa. Av all mat man kan sakna från Göteborg, så är nog skaldjuren det jag saknar mest. Färska, salta, nykokta räkor med aioli och bröd med riktigt lagrad ost. Så gott!

Det var riktigt varmt, så de hade dukat ute i trädgården. Fick ta på jackan efter en stund. Har ju mer malaysisk temperatur i kroppen... Fredrik och Victor dök upp efter en stund. Dessa två galningar hade varit nere och badat i Aspen. Imponerande!

Efter ett tag kom också Helene, Thomas och lilla Nicole. De hade packat ihop för att resa upp till Grundsund över helgen, men hann komma förbi en liten stund. Så roligt att få träffa min lilla syster. Just nu är det hennes mest intensiva veckor som lärare, med allt som skall hinnas med innan skolavslutning, men vi skall väl lyckas få till lite systerkvällar ändå :)

Igår, den 5 juni, tog jag mig en sväng till Allum i Partille. Fredrik hade fått sina kompisar Ellen och Regina på besök och skulle ner och bada. Inget jag var jättesugen på... Kul att kolla lite i affärer här. Målet var att köpa en Nespressobryggare, som jag hade hört fanns på Cervera i Allum. De är snygga, praktiska och enkla att fixa med.

En röd blev det. Vad förvånande! Fredrik och Ellen hjälpte mig med att fixa första koppen och gjorde en till sig själva också. Tror egentligen inte de tyckte kaffet var så gott, det var mer roligt att få laga till det. Med Nespressos mjölkskummare blev det sedan en capuccino som hade kunnat tävla med vilken kaffe som helst!