06 januari 2012

Dag 4 - Liftarna stänger helt

Natten till vår fjärde skiddag, den 6 januari, blåste det 25 sekundmeter och snöade drygt 50 cm. När vi gick ner till frukosten hade Club Med satt upp stora skyltar att hela liftsystemet var stängt denna dag. Mycket på grund av lavinrisk och vi kunde höra hur de sprängde nästan var femte minut. Vi bestämde oss för att ta en liten promenad ner på stan. Det blev vi vuxna som gick iväg och alla barnen stannade på hotellet.


Det var otroligt mycket snö ute och där snöplogen gått fram var det höga vallar.


När vi promenerade ner till stan knirkade det under fötterna och det såg ut som ett sagolandskap. Nästan inga bilar var ute och infarten till garaget där Bäckströms parkerat sin bil, gick inte ens att skönja.


På vår väg ner från Club Med fick vi akta oss när den enorma snöplogen kom för att göra vägarna farbara.


Jag var tvungen att be Michi ta ett kort på mig här framför vallarna nere i centrum eftersom de var högre än vad jag är :)


När vi kom tillbaka till hotellet fick vi höra att Fredrik varit med i och vunnit en pingisturnering. Kul! Vid lunchen började jag och Sandra att prata resor och jag berättade om hur jag efter ettan på gymnasiet åkte med min makedoniska kompis och hennes familj ner till Skopje och Ochrid en sommar. Då berättade Sandra att hon också varit där med skolan under en kurs om Model United Nations. Hon hade då bott hos en makedonisk tjej som bott i Sverige. Hon hette Svetlana. Helt sjukt! Det visade sig vara min kompis från Rudebecks och vi satte genast igång och skickade sms till henne. Jag har tänkt på henne många gånger under åren, till och med försökt hitta henne på Facebook och Eniro, utan att lyckas. Hur stor sannolikhet var det att vi skulle hitta varandra på detta sättet??? Nu har vi i alla fall fått kontakt igen. Otroligt roligt!

På kvällen skippade vi middagen på Club Med och vandrade ner till La Casserole nere i byn där vi åt köttfondue.


Det var ett jättemysigt, rustikt ställe i nästan österrikisk anda.


Fredrik hade valt att stanna på hotellet med sina kompisar och missade denna härliga restaurang.


Anna, Sandra och Markus åkte hem lite tidigare för de ville se showen på hotellet, men vi övriga fyra valde senare att promenera hem och det var riktig julstämning överallt. Det hade blivit kallare och var säkert ner mot minus tio grader, vilket bådade gott för bättre skidåkning imorgon!



Vi försökte hitta något mer mysigt ställe på vägen hem, men det var väldigt dött överallt så det slutade med att vi hamnade på hotellet i alla fall. Det var riktigt roligt att lämna hotellet och göra något nytt en kväll!