27 december 2017

Mot Malaysia

Vi skulle lämna in vår hyrbil idag klockan tolv, men kunde ringa och förlänga det till åtta på kvällen istället. Då kunde Anna ha bilen resten av dagen och slippa ta taxi eller be familjen köra ut henne. Väldigt smidigt. Kändes lite konstigt att vi lämnade före Anna idag. Det brukar vara vi som skickar iväg barnen! På Landvetter fick vi se en ny sak. Personalen i loungen gick omkring med någon typ av lasermätare och mätte temperaturen på all mat som låg framme. Svensk livsmedelskontroll. Imponerande!



När vi kom till Amsterdam så såg vi att Jamie Oliver öppnat en restaurang. Det var nog sista dagen innan öppningen för alla turister för personalen fick leka kunder och köade och handlade mat.



Efter att ha väntat i tre av våra fem timmar gick vi till Heinekens lilla pub mitt på flygplatsen och tog varsin öl. Michi såg ut som om han trodde båda var hans...




Vi hade tur och kunde uppgardera oss till Business Class igen till en billig peng. Så lyxigt när man kan det på de här långresorna! Det var så tomt på både Landvetter och Schippol och då kan det finnas bra erbjudanden.


Anna åkte ut till Landvetter och skulle flyga vid tiotiden tillbaka till London. Man förvånas lite över servicen på flygplatsen. Loungen stänger halvnio - långt innan de sista planen har gått - och butikerna stängde redan åtta så det fanns verkligen ingenting att göra.



Fredrik skulle flyga ner till Victorias familj utanför Malaga och det hade kommit snö i London. Det innebär alltid kaos. Det var ungefär en halv centimeter snö och det var osäkert om planen kunde gå eller landa. Anna skulle ju också flyga till Stanstead. Till slut kom Fredrik iväg i alla fall.



Annas plan blev försenat och när det sedan landade i London så fick det inte taxa in för det var is på banan. Det tog evigheter med bagaget och Anna var inte hemma förrän vid halvfemtiden. Bara bagaget tog nästan två timmar innan det kom. Det har varit mycket strul med flygen i december! Hela familjen har varit på olika flygplaser idag, men nu är barnen i alla fall framme. Skönt! Vi har två flyg kvar.