28 juni 2010

Korsika 12-19 juni, dag 1 av 8

Den 12 juni bar det av till Korsika. Pappa skulle fira sin 75-årsdag lite tidigt och hade bjudit med Helene och mig med våra familjer för en veckas vistelse på Korsika. Roligt med ett lite ovanligt resmål. Michi och Anna landade dagen innan från Malaysia så de hade i princip bara hunnit packa om.

Vi samlades ute på Landvetter klockan halvtolv och planet skulle gå två timmar senare, men var försenat till kvart över två. Resan var bokad via Langley.

Flyget gick från Landvetter till Bastia på norra Korsika och därifrån åkte vi buss i ca 1,5 timme för att komma till hotell Napoleon Bonaparte i Ile Rousse. Från hotellet var det ca 50 meter ner till en härlig sandstrand. I paketet ingick halvpension, dvs frukost och middag vilket var rätt bra när vi var så många som åkte. Svårt annars att få plats när man går ut på kvällen.

Första kvällen ingick dock ingen middag utan det blev en promenad ut på stan. Till slut hamnade vi på restaurant L´Altore. Kvällen var varm och vi satt ute. Härligt!

Många klagar på att fransmän inte talar engelska, vilket jag tycker ändå har ändrat sig en hel del i Frankrike. Här var dock engelskan nästan obefintlig. Korsika är väl fortfarande mest en semesterö för fransmän så att kunna engelska har hittills inte varit så viktigt. Kan ju orsaka vissa problem... Det var bara att plocka fram franskakunskaperna och beställa. En gång i tiden satt ju franskan som berget, men det är ju några år sedan jag fick använda detta underbara språk. Gick bra i alla fall :)

God mat och dryck serverades även om servicen inte var den bästa. Irriterade kypare så fort barnen ville ändra något i sin beställning. Vi fick prova på ett par Korsikanska viner i alla fall vilket gjorde humöret lite bättre. En kille som satt vid sidan om restauranten och spelade fantastisk gitarr gjorde också stämningen bättre.

Imorgon blir det dags för första baddagen och middag på hotellet. Skönt!