02 december 2023

Vilodag på Langkawi

Glömde mitt mönster till en soffdyna i en taxi för ett par veckor sedan och idag fick jag rullen levererad hit. När jag gav killen 50 rm för besväret ville han inte ta emot det för det var alldeles för mycket. Så otroligt sött. Självklart fick jag tvingat på honom pengen.


Det blev en underbart lugn dag hemma, med undantag för de hantverkare som alltid dyker upp - denna gång elektriker och it-kille. Wifi fungerade inte när vi kom upp. På kvällen åkte vi ner till Pelangi och åt middag. Vi fixade ett nytt kort som man kan få som boende på ön och man får då 30% rabatt här, på The Danna och på Tanjung Rhu. Inte så dumt. Det är otroligt vackert att sitta nere på stranden och äta. Det är så otroligt lite turister nu och vi är ändå inne i december. Skumt!


Väl hemma blev det mys för oss och Shadow. Vi bra älskar hur han är med oss hela tiden.


Vi är väldigt dåliga på att stanna upp och njuta av stunden, något ett par goda vänner till oss alltid påminner oss om att vi bör göra. Det är så lätt att när något är avklarat, som att sälja en lägenhet till exempel, direkt fokusera på nästa sak på listan. Man blir trött, stressad och lättirriterad. Ikväll sade vi att nej - nu är det dag. Vi öppnade en flaska bubbel bara vi två och skålade för hur långt vi ändå kommit här i Malaysia med renoveringar, försäljningar och annat. Vi måste klappa oss på axeln ibland för man skulle lätt kunna bryta ihop av allt som går sönder och alltid behöver fixas. Vi jobbar mot målet att kunna vara mer i Europa och ibland känns det som att vi aldrig kommer framåt.


Det var skönt och roligt att bara sitta och njuta av livet. Folk tror nog vi gör det hela tiden, och visst har vi det fantastiskt bra, men Malaysia är ett test för tålamodet många gånger, hur bra man än har det. Tror ingen hemma behöver få tag på hantverkare VARJE GÅNG man åker till landet och aldrig får vara själva.