15 december 2009

Anna uppträder på Masba, 11 december

Fredagen den 11 december var en stor dag för Anna som då fått sin första stora spelning. Det var Masba - Malaysian Swedish Business Association - som hade bjudit in henne för att spela på deras stora, årliga julmiddag. Gästantalet var väl drygt 350! Festen hölls på Mandarin-Orientals hotell mitt nere i stan. Vi åkte ner lite tidigare då Anna skulle få låna en keyboard att spela på och behövde träna in sig lite på den. När vi kom in i den stora salen blev Anna för första gången lite nervös för det var så stort! Innan hade hon varit helt lugn. Tror nästan att jag varit mer nervös än hon...

Alla samlades först för fördrink ute i foajén och klockan halvåtta, när dörrarna till matsalen slogs upp, så satt Anna där inne och spelade medan alla satte sig. Hon fick spela under 20-30 minuter och det var en blandning mellan popsånger, julsånger och en av hennes egna låtar.


Det gick jättebra för henne och hon var nöjd själv efteråt och det var ju det viktigaste av allt. Sedan att vi satt och sken som hennes två stolta föräldrar var ju inte lika viktigt.

När sången var slut kom två av kvällens talare upp på scenen och Anna fick snabbt springa ut och byta om till lussekläder. Luciatåget var minimalt i år med bara nio barn, men de lät fantastiskt bra! Efter att ha hållit i det i flera år så är det extra roligt att få sitta ner och njuta. I år hade jag och Pia spelat in all pianomusik, så nu har hon när jag spelar på CD som kan användas varje år. Med musik fyller det ut lite mer och är det små barn så blir de mer tonsäkra.
På Masba var Sandra Lucia, tjejerna brukar turas om. Sandra ser ju dessutom ut som en typisk svenska så det är säkert väldigt exotiskt för alla asiater som tittar på :o)

Med Swea på lunch 10 december

I början när vi flyttade hit så var vi jämt ute och provade olika restauranger. Nu har vi kommit in i en lunk där vi lätt går tillbaka till samma restauranger som vi alltid gått till. Fastän tanken finns där att testa nya restauranger så blir det inte så mycket med det... Därför är det roligt med Sweas luncher som inträffar en gång i månaden!

Den 10 december samlades vi en tapper skara i Bangsar Baru och åt lunch på den thailändska restaurangen Planter Jim´s. Vi skulle varit några fler men öroninflammationer, maginfluensor och annat decimerade skaran till hälften...

Annelie testade deras förrättstallrik med smakprov av det mesta; vårrullar, samosa, sallader m.m. Portionerna var väldigt rikliga och allt smakade riktigt gott!
Själv provade jag deras anka. Den skulle serveras som Pekinganka, men här fick man mer köttet från ankan och inte skinnet som det brukar vara. Antagligen mer hälsosamt, men inte riktigt lika gott.

Och här är den tappra skaran som kom iväg i form av Linda, Annelie, Nora, Karin, jag och Lena.

Julpyntat i Hijauan

Att bo i tropikerna har många fördelar, men det finns en sak som är svår. Att få julkänsla...! Hur mycket man än pyntar så är det ju fortfarande 30 grader varmt och inte riktigt som den svenska julen. I och för sig är det väl sällan snö, men i alla fall kallt.

Var häromdagen och köpte två julrosor. Hemma köper man ju en krukväxt, här blev det en hel buske. Det roliga var att de talade om för mig att de MÅSTE stå ute i solen, för tar man in dem vissnar de direkt. Hmmm, inte riktigt som vi gör hemma till jul. Blomman heter här Poinsettia. Det har jag aldrig hört!!!

Inne har vi då den obligatoriska julgranen. Här hittar man danska julgranar på Ikea för ca 270 kronor. Billigare än hemma alltså. Dessutom ingår fri hemleverans samma dag när man köper dem.
Vi har också tagit med svenska datumljus hit, som vi alltid hade hemma när barnen var små. Varför bryta en sådan vana. Vi har tyvärr ett tjockt ljus och det tar evigheter att elda upp varje dag, men i aircondens tvärdrag kan man öka på förbränningstakten lite :o)

Julgranskulor har hängts upp i alla fönster i vardagsrummet och en liten gran med ljus i har fått plats på bordet.
Samma sak i matsal och kök. Små snögubbar är uppställda här och var också.

I hallen har vi ställt upp fyra tjocka ljus och nya ljusstakar från Ikea för att skapa vår egen adventsljusstake. Fjärde ljuset lär vi inte hinna tända där i och med att vi åker hem den 17:e.

Till sist har vi lindat granris (i plast) runt alla trappräcken och balkongräcken. Därefter har vi lindat ljusslingor så att det lyser fint hela kvällen. Mörkt blir det här i alla fall på kvällarna.
Nu får vi bara njuta några dagar till innan vi sätter oss på planet hem för några veckors jullov!