17 februari 2024

Siem Reap: Marknadsdag och poolhäng

Efter frukosten blev det en promenad in till stan. Jag skulle hämta mina klänningar som sytts upp och handla tyg till Helene. Killarna hängde på för att få sig en promenad. Shoppingen lockade nog inte. Utmed floden hade de satt upp statyer av djur som lever i Kambodja.


Vi passade också på att spana in restaurangerna vid floden för att se om vi kunde hitta något trevligt ställe för ikväll. Pub Street i all ära är roligt en kväll, men lite för mycket liv för att gå dit flera gånger.


En stor hårig sak på säkert närmare tjugo centimeter korsade vår väg. 


Vi hittade så snygga puffar som gärna skulle fått följa med till Spanien. Ibland skickar de saker till Europa, men damen i den här butiken kunde inte vare sig engelska eller franska. Denna gång har vi med för mycket annat hem så vi får väl helt enkelt åka tillbaka.


När vi stannade vid en restaurang stod där en fransman som pratade lite raspig engelska. Jag sade "Comment?" och han lös upp och frågade om jag pratade franska. Nu har jag ju inte gjort det på många år, men det gäller att ta vara på tillfällena. Han berättade att detta var hans stamkrog och en av de bästa i Siem Reap. Kvällens val var gjort.


Efter ett stopp på A + Eva Fashion där klänningarna var perfekt, blev det besök i tygaffären. Helene ville ha ett snyggt blått tyg och jag och Anna kom hem med varsina sjalar.


Killarna roade sig på annat sätt medan de väntade på oss.


När vi kom hem igen blev det bad och sol vid vår vackra pool.


Här bor vi. Vårt rum är i andra raden uppifrån och fjärde fönstret från vänster.


Restaurangen vi valt var helt fantastisk. Vi satt på övervåningen och de hade dragit undan och öppnat alla fönster. Taket var täckt med växter och maten superb. Riktigt bra ställe!


På vägen hem hittade vi en julren. Michi tog något liknande kort i London i julas så det var bara att ställa upp när han ville ha ett till. Det ser ut som om jag är sju år och står på tå. Fniss.


Det blev en fin avslutning på vår resa. Imorgon är det dags att resa tillbaka till KL.