11 maj 2021

Det velas hit och dit

Imorgon sätts hela landet i lockdown. Till och med Langkawi som inte har haft några fall på hur länge som helst. Svårt att förstå. Regeringen velar fram och tillbaka hela tiden och folket börjar tröttna. Som med träningen:

* 6 maj - allt stängs ner vad gäller gym utom promenader och jogging

* 7 maj - alla aktiviteter vad gäller träning förbjuds

* 8 maj - ok då, vi kan väl godkänna promenader och jogging, men inget annat

Det har varit likadant med shoppingcentren som konstigt nog tillåtits vara öppna. Vilket är farligast? Att gå i ett fullt shoppincenter eller att jogga ensam?

* 7 maj - farliga ställen för covidspridning noteras - typ shoppincenter - men inget görs

* 8 maj - alla shoppincenter ska stänga på måndag 10 maj i tre dagar (!)

* 9 maj - Alla shoppingcenter ska stänga NU

Väldigt smart att allt får öppna på torsdag igen. Då är det nämligen nationell helgdag för Ramadan i två dagar och ALLA kommer att vara ute och röra på sig. Det är väldigt populärt att åka till shoppincenters eftersom det är luftkonditionering där hela tiden. Inga sociala kontakter är tillåtna, men just på torsdag, Ramadans höjdpunkt, då får man träffas max 15 personer. Kommer ju inte alls att ge någon spridning... Dessutom mullrar det i leden för detta var inte tillåtet under det kinesiska nyåret eller indiernas deepavali...


Sohail skickade kort till oss idag från Sialkot. Nu har han och hans fru fått AstraZeneca precis som vi. Skönt när vänner och kollegor får sina sprutor så att vi under året kanske kan få se en mer normal värld igen!