03 oktober 2013

Lunch med goda vänner, egengjord ravioli hemma och stand-up comedy

Den här veckan har bara rusat förbi. I skolan har det varit Spirit Week. Det är en vecka då eleverna skall vara utklädda på olika sätt varje dag. En dag var det sportklädsel, en annan pyjamasdag och just idag var det "suit day" för eleverna på high school. Fredrik var snyggt klädd i vit skjorta, svarta kostymbyxor och en röd fluga som han köpte när han var i London i somras.


När det var dags för lunch hämtade jag Jeanette och sedan åkte vi till Bangsar Shopping Centre där vi träffade Gunilla och Ingrid på Chinoz för lite lunch.


Väl hemma igen var det dags för Thelma och mig att för första gången testa att göra egen pasta. Det skulle bli två olika ravioli. En med pumpa och salvia och en med ricottaost och spenat.


Pumpan gräddades i ugnen tillsammans med lite vitlök först. Luktade väldigt gott!


Många ingredienser hade blivit inhandlade och degen fick arbetas så den inte var för lös.


Sedan skulle allt klippas. Blev ju inte direkt tjusiga trekanter, men ok ändå.


Lite oregelbundna former på våra raviolisar. Vi var glada att vi fick ihop dem alls :)


Här har vi pesto- och ricottaravioli med parmaskinka och soltorkade tomater...


... och här är pumpa- och salviaravioli med färska spenatblad och rökt lax.


Efter middagen gick vi med våra vänner, Julie och Akash, till Jaya One på stand-up comedy.


Presentatören var fantastiskt rolig och vi skrattade hela tiden och som tur var så kom han upp på scenen mellan varje person som uppträdde. Tre kinesiska unga killar var uppe varsin gång och den ena var sämre än den andre. Man blir inte roligare av att använda ordet "fuck" fyrahundra gånger. En försökte skämta om animal masturbation??? Skulle det vara kul? Stackars Julie och Akash var förtvivlade över hur dåligt det var för det brukar tydligen vara väldigt bra. Vi får väl ge det en chans till.


Vi avslutade kvällen med en öl på en pub i Jaya One innan det bar av hemåt.


En mycket händelserik dag kan man väl säga avslutningsvis. Ibland händer ingenting och ibland händer hur mycket som helst. Väldigt kul idag i alla fall!!!