01 oktober 2010

Shanghai med Lindells 23-28 september dag 2

Morgonen den 24 stack Karin och jag ut vid halvtiotiden beväpnade med kartor, visitkort och olika tips för att handla material för våra smycken. Utanför hotellet låg en metrostation så vi tog direkt linje sju upp mot centrum.

Första stoppet var den stora shoppinggatan Nanjing Road East som är en stor gågata med hur mycket affärer och hur mycket folk som helst!

Gick direkt till ett pärlställe som Karin varit på tidigare där det fanns hur mycket som helst att välja på i flera butiker.

Vi stannade där i nästan tre timmar så när vi väl kom ut var vi redo för lunch. Vi gick till ett väldigt lokalt ställe som låg i närheten där Karin och Robert varit en gång tidigare.

Så var vi redo för att titta runt lite mer i stan. Överallt fanns det små bussar uppsatta med volontärer för World Expo. Det var väldigt bra när man behövde information om vart man skulle ta sig med metron eller kunna få hjälp med en liten lapp med adressen skriven med kinesiska tecken för taxichaufförerna. Överallt kunde man också se den blå figuren som är symbolen för världsutställningen.

Så fick vi hjälp med hur vi skulle ta oss till gamla stan. Ett väldigt speciellt område, om än rätt turistiskt, som är uppbyggt i gamla stan. Här finns också marknader och många små butiker.
När man kommer in i området från gatan är det som att komma in i en annan värld.

Efter en hel dag på stan kom vi tillbaka till hotellet vid sextiden. Jag ville bara duscha och slänga mig på sängen en stund, men när jag kom in på rummet hade Michi möte med fyra leverantörer så det var bara att sätta sig vid datorn en stund.
På kvällen bjöd Chen ut oss på middag igen till en typiskt kinesisk restaurang som hette Hangzhou Xin Kai Yuan. De hade hyrt ett middagsrum för oss och vi var tolv personer. Karin och Robert, Michi och jag, Mr Law, Leif, Chen, en leverantör till vid namn Chen, två chaufförer och två tjejer som jobbad för Chen nr 2.

Som ofta när man är ute här så har de med sig eget brännvin, Mantai. Det smakar ungefär som fotogen och är verkligen inte gott. Hela tiden fylldes det på i små glas och skulle drickas gambei. Chen nr 2 som var med kallar de t.o.m. för Gambei-Chen :)

Mycket kort skulle tas under kvällen också i olika gruppuppställningar...

Efter middagen bar det av till Paulaner igen. Denna gång på ett nytt ställe. Det finns två i Shanghai. På detta ställe var vi även förra gången vi var i Shanghai. Ölen som grabbarna beställde in var av det större slaget.

Även den ena tjejen som var med, som även jobbade som modell, drack som killarna och var i rätt fin form senare på kvällen. Även på det här stället hade de dans och ett tag var vi uppe och dansade allihop. Det var en salig blandning nationaliteter på dansgolvet och helt plötsligt dök det upp ett glatt gäng ryssar och dansade med oss. Helt absurt!

Fick avsluta kvällen med ännu en gruppbild på halva gänget. Resten var väl på dansgolvet :)

Det är fantastiskt när man reser på det här sättet och får träffa de som bor i en stad för man får se så mycket och dessa blandningar av olika kulturer kan förgylla tillvaron på många sätt. Helt underbart!