26 januari 2014

Anna flyttar till Madrid

Anna och jag var uppe innan sju och fixade det sista och halvåtta dök pappa upp för att köra oss till Landvetter. Så spännande att få vara med när Anna nu går in i en ny fas i sitt liv - igen! Efter lite god frukost på Landvetter flög vi först mot Amsterdam klockan tio och nästa plan gick sedan halvtvå därifrån. Fyra på eftermiddagen landade vi i Madrid. Under landningen kunde man se stora, sandiga fält åt ena hållet och snöklädda bergstoppar åt det andra. Vackert! 

Framme vid lägenheten väntade en man som visade oss lägenheten. Han talade bara en snabb, raspig spanska och jag var borta direkt, men Anna nickade, log och pratade hela tiden så jag var helt imponerad. Jag kunde möjligen förstå sammanhanget av vad de pratade om. Vi blev också medtagna på en guidad tur runt kvarteret där det fanns massor av små affärer, barer m.m. Köttaffär, ostaffär, fiskaffär, vinbodega - vad mer kan man önska sig?


Så hade vi äntligen lägenheten för oss själva och började installera oss. Innan vi började packa upp sprang vi bort till en jourbutik och handlade lite. Vi bestämde oss för att äta middag hemma. Här kommer lite foton på lägenheten.

Annas sovrum

Vardagsrummet

Det lilla minimala köket, både med disk- och tvättmaskin

Mathörnan i vardagsrummet med fönster till köket

Badrum 1

Sovrum två där Paige ska bo

Detta sovrum har eget badrum

Hallen med köket till vänster och badrum och sovrum två till höger.

Anna och jag började göra listor på vad som saknades och vad hon behöver göra dessa första dagar. Telefonkort, bankkonto, kolla skolan. Listan blev lång men hanterbar. Det är ju inte första gången hon flyttar så rutinerna börjar sätta sig.


Så var det dags att börja packa upp innan vi började med middagen.


Medan Anna packade upp satte jag fram hennes lilla Nespressomaskin och började hacka lite grönsaker inför middagen.


Anna fixade sedan till goda tortillas och vi firade första middagen med lite bubbel.


 Till efterrätt blev det lite goda spanska korvar och ost.


Anna satt också och kikade lite i sin Madridbok hon fick av Helene och Thomas i somras. Mycket bra tips på saker att göra och ställen att äta på.


Vid tio var vi helt slut. Anna låg och tittade på en tv-show och jag låg och lyssnade lite, men somnade vääääääldigt fort.