05 februari 2016

Vidare mot Langkawi och Soares

Vi gick ner till frukosten på vårt "5-stjärninga" hotell och det var inte heller mycket att hurra för. Vi bara tittade på varandra och skrattade.



Jag undrade om min omelett var omelett eller kanske scrambled eggs...



Vid elva körde vi vidare mot Kuala Perlis. Väl framme en timme senare fick man gå in i en container som utgjorde hamnens kontor för att få sina biljetter till färjan.



Vi hade sedan ett par timmar på oss så vi tog en fika och åkte bort till båten kvart över två för att få köra ombord. Allt var försenat för vissa bilar var så låga så de knappt kom av. Fräck bil i alla fall!




Vi fick köra ombord först och vår lilla bil stod vääääääldigt nära kanten. Trodde Michi skulle knuffa i killen som stod framför bilen och vinkade fram oss...




Uppe på båten var det riktigt fint och de visade till och med film - Teenage Ninja Mutants...



Pålastningen av bilar tog en evig tid och mitt i allt kom leveransen till kiosken på båten. De körde på och fick sedan backa av när alla andra skulle på. Lite rörigt. En halvtimme försenade, 15.30, kom vi iväg.




Efter ett tag gick vi ut och satte oss. Det var otroligt fint att åka mellan alla öar när vi kom närmare Langkawi.






Resan skulle ta fyra timmar, men redan efter två timmar kunde vi se Langkawis hamn närma sig.




Så hade den lilla bilen nått sin slutdestination och nu får den stanna på Langkawi. Nu blir det ingen mer hyrbil här.





Vi hade nu lite tid på oss att packa ur alla sakerna ur bilen och sätta ut dem där de skulle vara innan familjen Soares skulle komma.



Golvet i Michis "man cave" var nu lagt och snart skall det byggas hyllor på sidorna.



Även det marockanska kaklet jag köpte i  Spanien i november hade kommit upp!
'

Terrassen var klar att invigas och vi bar upp alla bord och stolar. Den behöver fortfarande fixas vad gäller målning, men det får de göra efter den här helgen. Michi var väldigt nöjd över att kunna ta en öl på rätt plats äntligen!




Vid strax efter åtta kom Amanda, Barabara, Raquel och Roberto hem till oss. Efter att ha slängt in sitt bagage åkte vi iväg till restaurang Cactur för lite middag.




Nu är det Chinese New Year-helg och långledigt. Det skall bli skönt att kunna vara här några dagar extra och inte bara en helg. Fredrik hade nog velat vara med nu...