31 mars 2014

Fullt med folk runt huset

Skrattade i morse när det bara vällde in folk vid huset. Det är inte ofta det är så lugnt som igår! Idag var det fastedag så jag hade precis tagit min bok och ett stort glas vatten och satt mig ute vid poolen. En motorcykel stannade utanför och två poolskötare kom in och började göra rent poolen. En kort stund senare kom D med några arbetare som skulle spackla och sätta igen springor nu när dörrar och fönster var på plats i gymmet.


Vi är lite osäkra på hur ofta man behöver tömma septitanken här. Nu var det fem månader sedan sist så jag ringde Indah Water och de skulle komma klockan tre. Döm om min förvåning när tankbilen dör upp klockan halvelva. Det var ju rena turen att jag inte stuckit iväg hemifrån... Jag pratade lite med killarna som kom och de berättade att vi behöver tömma en gång vartannat år. Låter ju lite väl sällan, men vi kan kanske vänta lite längre till nästa gång i alla fall. Vi är ju inte här mer än någon helg i månaden. Pris för en tömning 230 rm.

När tankbilen kom stannade all aktivitet och allt arbete vid vårt hus OCH grannhuset. Detta var tydligen dagens happening. Vid grannhuset är några arbetare som ser ut som de tar både det ena och det andra. Ögonen är helt rödsprängda och de verkar lite halvhöga. D var hos oss när tankbilen kom och sade till arbetarna från grannhuset att de inte kunde gå in på vår tomt. De bara struntade i honom, hälsade inte på mig som bor där, utan stövlade bara fram till tankbilen för att se vad som hände. Jag väntade på TC, en amerikan som är ansvarig för jobbet på Moss hus, för att prata med honom att jag inte gillar att de bara kommer in på vår tomt. Det har hänt förut och känns lite obekvämt när jag är där själv. Inte för att de någonsin gjort något. Känns bra att sätta upp kameror utomhus! TC kom dock aldrig och lämnar arbetarna väldigt mycket själva. 




Var tvungen att ta en bild från vårt sovrum. Jag kan bara stå där och titta ut och tänka hur vackert det är! Jag var lite fräck idag och åkte ner till Holiday Villa, ett stort hotell nere vid Pantai Tengah. Jag har simmat mycket i vår pool, men den är bara tolv meter lång så det blir så många vändningar. Skulle simma 1800 meter idag och Holiday Villa har en 50-meterspool. Det är ju ingen som höjer på ögonbrynen när en vitnäsa promenerar inne. Alla förutsätter att man bor där. Gick så fint så!




Alla växter frodas nu och det är nästan så vi måste börja klippa er dem lite så inte gången växer igen :)




På kvällen åkte jag ner till Red Tomato igen och tog en god sallad till middag. En fastdag över. Skönt! Fast jag måste säga att det går väldigt bra att klara sig utan frukost och lunch och bara äta en lätt middag. Igår lämnade Michi Madrid och är nu hemma iSverige. Nu börjar mycket resande för honom och möten med banker och annat jobb. Tror han ser fram emot det!